Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Lemondott fideszes pártfunkcióiról Szájer József

A soproni származású EP-képviselő közölte: továbbra is egyetért az Orbán-kormány és a Fidesz politikájával, amelyet minden tőle telhető módon támogat.
Szájer József néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő lemondott valamennyi fideszes pártfunkciójáról, hogy - mint fogalmazott - elkerülje azt a látszatot, mintha a Fidesz - személyén, illetve családján keresztül - az igazságszolgáltatás befolyásolására törekedne.

Az EP fideszes képviselőcsoportjának eddigi elnöke Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett, vasárnapi keltezésű levelében jelentette be döntését, miszerint az év első napjával lemond a Fideszben betöltött valamennyi pártfunkciójáról.

Az MTI-hez is eljuttatott levélben Szájer azt az indokot hozta fel, hogy feleségét, Handó Tünde bírót, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökét az Országgyűlés december 13-án - január 1-jei hatállyal - az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsot (OIT) felváltó Országos Bírói Hivatal (OBH) elnökének választotta.

Szájer hangsúlyozta, hogy egész eddigi munkája során - úgy is, mint az új alaptörvény szövegező bizottságának elnöke - a demokrácia és a jogállamiság alapvető elvének tekintette a bírói függetlenség és az államhatalmi ágak elválasztásának elvét.

"Meggyőződésem, hogy a látszatát is el kell kerülni annak, mintha a kormányzó párt személyemen, illetve családomon keresztül az igazságszolgáltatás, mint önálló hatalmi ág befolyásolására törekedne.

Döntésemmel feleségem munkáját, az igazságszolgáltatás minden magyar polgár érdekét szolgáló megújítását is segíteni kívánom" - írta a levélben az EP-képviselő.

Széjer mindehhez hozzátette, hogy továbbra is egyetért az Orbán-kormány és a Fidesz politikájával, minden tőle telhető módon támogatja "Magyarország megújítására irányuló törekvéseit".

Olvasóink írták

 • 9. mazsolaszolo 2012. január 01. 20:29
  „No, egy már megdogloztatott. Van több az esze, mint a többinek, vagy többet tud, mint a többiek, de biztos, hogy nem ok nélkül mondott le. Lám, lám: kezdődik a helyezkedés a háttérben: Viktorka UTÁN is van élet.”
 • 8. kontrapista 2012. január 01. 20:28
  „Etikai alapszabály a demokráciában : ha házastársad -élettársad funkcióban van, akkor te ne igyekezzél felfelé ! Ezt az elvet Handó Tünde egyszer majd értékelni tudja, de csak kései síránkozása lesz alkalma.”
 • 7. papika56 2012. január 01. 18:18
  „Ez a lemondás csak olyan tessék--lássék. Mikor ov. legjobb kebelbarátja. a feleség -ov. osztálytársa volt a barátság több évtizedes. Ezzel hálálta meg viktor a hűségüket, barátságukat.
  Majd mint tanácsadó ügyködik tovább a szinfalak mögött, dupla annyi lóvéért mint eddig !!!!!”
 • 6. Tapasztalt 2012. január 01. 16:05
  „Szomoruan nevetséges és hiteltelen....persze az EP képviselőségről, fideszes ottani frakcióvezetésről esze ágában nincs lemondani a nagy felejthetö alkotmányozónak.”
 • 5. deszkás 2012. január 01. 14:55
  „Helyesen: A dolgon ....”
 • 4. tótkomlósi 2012. január 01. 14:43
  „Akkor járt volna el a legjobban, ha átül a függetlenek közé!
  Akkor kissé hihetőbb lenne a dolog!”
 • 3. deszkás 2012. január 01. 14:20
  „A dogon semmit se változtat. Ahogy irta DMAGOG álszent,parasztvakitás mint irta PALA.”
 • 2. pala1964 2012. január 01. 13:32
  „persze, mi más is lenne, mint parasztvakítás: amikor az ügynök apja miatt megtépte ruháját ez a kenetteljes álszent szájjel, már akkor is sejteni lehetett jellemét ismerve, hogy fog ő még politikusként visszajönni boldogítani a magyarországi magyarokat... vagy meglehet, azóta papuska kimagyarázta, miért volt jó ez...”
 • 1. DMagóg 2012. január 01. 12:23
  „Lemondott minden tisztségéről, ám "A soproni származású EP-képviselő közölte: továbbra is egyetért az Orbán-kormány és a Fidesz politikájával, amelyet minden tőle telhető módon támogat"
  Tehát, akkor most mi van? Az asszony maradt! A befolyásolás meg nem tisztségekben rejlik. Álszent lépés!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgalmas szilveszter: 2800 embernek segítettek a mentősök

Többnyire ittas fiatalokhoz kellett kivonulniuk szilveszterkor a mentősöknek. A budapesti riasztások… Tovább olvasom