Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Lemondott, mégsem búcsúzik

dr. Nagy Frigyes a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának tanára a Bábolna rt. igazgatósági ülésén hétfőn lemondott a társaságnál ellátott vezetői tisztségéről.
Nagy Frigyes a hattagú tanácsadó testület elnöke lesz.
A korábbi agrárminiszter több mint négy hónapig volt az állami mintagazdaság elnök-vezérigazgatója.
Lapunknak nyilatkozva tegnap elmondta, hogy döntését a vezetői funkciók különbontása motiválta. Az elnöki és a vezérigazgatói poszt szétválasztása tájékoztatása alapján mind a cég stratégiáját illetően, mind a vállalatvezetésben új helyzetet teremt az eddigiekhez képest.
A történtek ellenére sem válik meg azonban teljesen a bábolnai központú agrárgazdaságtól dr. Nagy Frigyes.

Mivel az rt. menedzsmentjében szerinte jó csapat „állt össze", elfogadta az igazgatóság munkáját segítő hattagú tanácsadó testület elnöki posztjára vonatkozó felkérést. December elsejéig még a vezérigazgatói tisztet is ellátja és december 20-ig mindenképpen igazgatósági tag marad. Akkor ugyanis az rt. következő közgyűlésén megint napirendre kerülnek a személyi kérdések.
A lemondott elnök-vezérigazgató a teendőinek megváltozására vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta: ezentúl többet tartózkodik Mosonmagyaróváron, ahol jelenleg is az egyetem európai uniós oktatási központjának igazgatója. Kikapcsolódásként az elkövetkezőkben koncertsorozaton közreműködik. Lányát, Nagy Zsuzsa hegedűművészt, a győri filharmonikusok hangversenymesterét kíséri zongorán, ma este például Győrött, a Nyugat-Magyarországi Egyetem adventi hangversenyén.

Bábolnán egymást érték a vezetőváltások

Az év eddig eltelt részében szinte rekordnak számító alkalommal változott az első számú irányítói tisztséget ellátó és az igazgatóságot vezető személye a Bábolna rt.-nél. Január 26-án a vezérigazgatói poszton, az azt két évig ellátó Heimann Zoltánt Szép Imre, a győri Pannon Baromfi Kft. korábbi igazgatója váltotta. Februárban az igazgatóság elnöki tisztjére dr. Székely Csabát követően Petykó Zoltán került, aki akkoriban a Hungexpo rt. elnök-vezérigazgatója volt. Április 23-tól Szép gyógykezelése miatt a vezetői teendőket Palkovics Péter vezérigazgató-helyettes látta el. A kormányváltás után, június 28-án teljesen új igazgatóság állt a társaság élére, mert a februárban kialakult gárda minden tagját lecserélték. Ekkor került be az igazgatóságba dr. Nagy Frigyes is, akit július 5-én kineveztek elnök-vezérigazgatónak. December elsejétől Marczali Gábor, a Bábolna rt. takarmánykeverő kft.-jének korábbi ügyvezető igaz gatója idén az ötödikként irányítja az rt.-t; Velez Zoltán ebben az évben a negyedik elnök. A Bábolna rt.-t az előző kormányzati ciklus alatt az ÁPV Rt. átadta a Magyar Fejlesztési Banknak, idén azonban a cég visszakerült az állami vagyonkezelő tulajdonába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem változik a Mol alapvető stratégiája

A Mol Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb vállalatává vált, és az is akar maradni – mondta… Tovább olvasom