Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Lemondott Pécs szocialista alpolgármestere

Lemondott tisztségéből Tóth Bertalan, Pécs szocialista alpolgármestere. Ezt csütörtökön jelentette be. Lemondását hivatalosan pénteken, a képviselőtestületi ülésen adja át a polgármesternek, de a közgyűlésnek címezve.
Lemondását egyrészt azzal indokolta Tóth Bertalan, hogy május 10-én, a polgármester választáson a pécsiek üzentek a baloldalnak. Nevezetesen azt, hogy Páva Zsolt megválasztásával a jobboldalt támogatják. Másrészt az MSZP pécsi frakciója elvesztette többségét a közgyűlésben azzal, hogy két tagjuk kilépett és új frakciót hoztak létre.

"Újra kell fogalmazni a politizálásunkat, előtérbe kell helyezni a szolidaritást. Új szövetségesek kellenek, de elsősorban nem pártokra gondolok. Szövetségesek olyan emberekkel, akik Pécs javáért dolgoznak, legyen az például egy civil szervezet" - mondta Tóth Bertalan. Hozzátette: a pécsi közgyűlés szocialista frakciójában a polgármestert fogják támogatni, ha javaslatai, döntései a város javát szolgálják. Amennyiben nem, akkor kritikusak lesznek vele szemben.

Páva Zsolt, Pécs új polgármestere május 11-én megvonta az összes jogkörét mindhárom MSZP-s alpolgármesternek. Szerinte ugyanis sok a három alpolgármester, optimálisnak kettőt - egy fideszest és egy szocialistát - tartana. Páva Zsolt akkor arra kérte a három alpolgármestert, hogy ajánlják fel lemondásukat. Tóth Bertalan azt mondta, döntése a polgármester kérésével nincs összefüggésben, azt a fenti okok miatt tette meg.

Tóth Bertalan alpolgármesteri fizetésének a május 11-e és 29-e közötti időszakra eső részét felajánlotta a Pécsi Gyerekklinika mellett működő alapítványnak. Ez több százezer forint.

Olvasóink írták

 • 4. Power 2009. május 29. 22:38
  „Ennyit ért a munkája?”
 • 3. vona 2009. május 29. 14:21
  „Mehetne utana a tobbi szocionista f.....g is!”
 • 2. KolomparBeyonce 2009. május 29. 10:21
  „MONNYON LE A TOBBI IS!”
 • 1. garbon 2009. május 28. 19:32
  „Volt esze rájőtt arra, hogy rosz lóvón ült.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Do you speak English, Áder?

Az MSZP felszólítja Áder Jánost, hogy kérjen elnézést a választóktól, amiért tévesen azt állítja önéletrajzában, hogy beszél angolul. Tovább olvasom