Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 33°C Még több cikk.

Lemondtak mentelmi jogukról a képviselők

Budapest MTI
Valamennyi, a kordonbontásban érintett fideszes képviselő lemondott mentelmi jogáról – tájékoztatott a Legfőbb Ügyészség szóvivője. Borbély Zoltán elmondta: a mintegy nyolcvan nyilatkozatot az ügyészség eljuttatta az ügyben eljárását ez időre felfüggesztő Pesti Központi Kerületi Bíróságnak.
A Fidesz országgyqlési és európai parlamenti képviselői február 2-án elbontották a Kossuth Lajos teret elkerítő kordont, a rendőrség három nappal később a kordonbontásban részt vevőkkel szemben rendzavarás szabálysértése miatt tett feljelentést. A Pesti Központi Kerületi Bíróság még aznap közölte, hogy jelenlegi formájában elbírálásra alkalmatlan a rendőrség feljelentése, mert abban nincs pontosan megjelölve a feljelentettek köre és a tényállás; és elrendelte a feljelentés kiegészítését. A BRFK február 16-án juttatta el feljelentéskiegészítését a bíróságra.
A bíróság akkori közlése szerint a rendőrség rendzavarás szabálysértésének elkövetése miatt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, volt miniszterelnök,

Deutsch-Für Tamás, a pártelnök kabinetfőnöke, Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója, Kövér László választmányi elnök, valamint a kordonbontásban aktívan részt vevő képviselőtársaikkal szemben tett feljelentést. A bírósági eljárást akkor a PKKB-n felfüggesztették és a bíróság a Legfőbb Ügyészséghez fordult az országgyqlési képviselők mentelmi jogát illetően és ezért kereste meg az ügyészség a képviselőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvénysértés vagy nem?

Sopron Munkatársunktól Jogsértést követett el Fodor Tamás – jelentette ki Kalmár István, az… Tovább olvasom