Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Lendvai: az MH-ból lophatták el az őszödi beszéd felvételét

Lendvai Ildikó szerint a Miniszterelnöki Hivatalból lophatták el az őszödi beszédről készült hangfelvételt.
Az MSZP elnöke csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában azt mondta: "a hivatalosan, minden miniszterelnöki beszédről elkészített felvételt lopta el valaki vagy másolta le valaki nyilván később a Miniszterelnöki Hivatalból" - fogalmazott Lendvai Ildikó.

A pártelnök azt mondta, megnyugtató számára, hogy nincsen a szocialista képviselők között "úgymond áruló". Nem egy szocialista képviselő készített el egy kalóz felvételt és kezdte el árulni a politikai piacon - jegyezte meg.

A múlt hétvégén azért került ismét az érdeklődés középpontjába a balatonőszödi beszéd, mert Szili Katalin volt házelnök azt kérte az MSZP elnökségétől, illetve frakcióvezetőjétől, hogy kezdeményezzék a Nemzetbiztonsági Hivatal balatonőszödi beszédről készült vizsgálatának teljes nyilvánosságra hozatalát.

Nyakó István, az MSZP szóvivője akkor azt mondta: "amit nyilvánosságra lehetett hozni, az ebben az ügyben nyilvánosságra került; ma ez a kérdés okafogyott". Szekeres Imre elnökhelyettes az üggyel összefüggésben megengedhetetlennek nevezte, hogy bármelyik szocialista politikus azzal próbálja magát pozícióba hozni, hogy egyébként nem létező belső vitákra, konfliktusokra utaljon.

A 2006 májusában, zárt körben, az MSZP-frakció ülésén elhangzott beszédet 2006 szeptemberében szivárogtatták ki ismeretlenek; Budapesten ezt követően kezdődtek a kormány, illetve Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök távozását követelő tüntetések.

Lendvai Ildikó a TV2 műsorában elmondta azt is, nem volt információja arról, hogy a Hunnia Mozgalom bántalmazni akarta volna.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában jelent meg, hogy a Budaházy-csoport ügyében hangfelvételeket rögzítő százhalombattai vállalkozó azt nyilatkozta lapnak: Lendvai Ildikó bántalmazása is a Hunnia Mozgalom tervei között szerepelt.

Benkő Györgynek ezt az ügy egyik gyanúsítottja tavaly februárban egy telefonbeszélgetés során említette meg - írta a lap. Benkő szerint a politikust egy belvárosi lakóház lépcsőházában bántalmazta volna a csoport.

A mozgalom végül azért állt el a Lendvai Ildikó elleni támadástól, mert azt túlságosan kockázatosnak ítélte meg.

A Magyar Nemzet szerint Benkő úgy véli, hogy a terroristacsoport más ismert politikust is bántalmazott volna.

Olvasóink írták

 • 8. flexsnake 2010. március 06. 00:41
  „7. a jobbik éppen aktuális, novák szerint molotovot dobálni csíny.
  JOBBIKBŰNÖZÉS VAN!”
 • 7. szahib 2010. március 05. 21:38
  „Egyébként meg nem mindegy, hogy honnan került ki? Ez is csak egy figyelem elterelés az aktuális problémákról, meg a szocik süllyedő hajójáról. A Jobbik nácizása már unalmas, senki nem hiszi, a Fidesszel összefeküdtek, SZDSZ-MDF nincs, szóval nincs kibe belekötni.Inkább piszkítanak a saját almukba, minthogy a bajokról beszélnének, azt próbálnák orvosolni, már amennyire lehet ilyen helyzetben.Ilyan f.sz pártot még nem hordott a Föld a hátán!”
 • 6. flexsnake 2010. március 04. 17:54
  „4. persze meg maga jézus leinkarnációja volt karabéllyal a kezében... hagyjuk már a hülyeséget.
  Az öszödi beszéd kiszívárogtatása egyedül Gyurcsánynak kedvezett, és itt most ne arra tessék gondolni hogy tüntetések, pont jókor jött egy ilyen nem nyilvános vallomás. Belső munka volt és valószínű hogy többen tudtak is róla. Hétvégi lángossütésen aligha rögzítenek beszédeket.”
 • 5. .suhym. 2010. március 04. 17:44
  „Már az MH-ban is lopnak?.... Mert ugye azért egy "mezei" ember nehezen juthat hozzá iratokhoz csak úgy...gondolom én.

  "Lendvai Ildikó a TV2 műsorában elmondta azt is, nem volt információja arról, hogy a Hunnia Mozgalom bántalmazni akarta volna.´

  Mondjuk egy bántalmazást nem nagyon szoktak előre bejelenteni a jövőbeni sértettnek.

  Szili próbálja eljátszani a belső ellenzékiséget, de léggé szánalmasra sikeredik, mivel kifelé így beszél, egyébként meg mikor szint kéne vallani, akkor mindenben egyetért a pártvezetéssel.!”
 • 4. rozator 2010. március 04. 16:22
  „Rózsa-Flores Eduardo szivárogtatta ki az őszödi beszédet?
  Brády Zoltán a Kapu című folyóirat főszerkesztője - ebben a havilapban publikált folyamatosan Rózsa-Flores - azt nyilatkozta, hogy ők szivárogtatták ki az őszödi beszédet és ezért lehetetlenültek el itthon, és Rózsa-Flores ezért ment ki Bolíviába harcolni.

  Brády elmesélte, hogy Flores idestova egy éve harcol Bolívia őserdeiben nap mint nap. Harcol Morales elnök elnyomó rendszere ellen, miközben ,,hivatalosan" Irakban tartózkodik.

  A főszerkesztő elárulta, hogy az író, színész, katona Florest a hazai politikai állapotok kényszerítették távozásra. Bevallotta, hogy bár nem köztudomású, de ők, Brády és Rózsa-Flores voltak, akik kiszivárogtatták az őszödi beszédet. Ezt követően lehetetlenültek el teljesen, folyamatos támadások érték és érik őket. Rózsa kapott egy szívinfarktust is, ami után úgy döntött, elmegy innen - meséli Brády.

  Brády a mostani merényletet is idézőjelbe teszi, nem is készülhettek most merényletre, hiszen az elnök éppen Venezuelában tartózkodott Chavez elnöknél. Nem volt ez más, mint egy katonai rajtaütés. Floresék folyamatosan harcoltak a rendszer katonái ellen, többször voltak fegyveres konfliktusaik, ezt a rajtaütést a média állítja be merényletkísérlet megelőzéseként.

  Flores mindenesetre kereste a halált - ezt nem tagadja Brády. Ő egy forradalmi költő volt, amilyenek százévente születnek. Legutóbb éppen két napja írt egy hosszú publicisztikát arról, hogy vérből, az elesett harcosok véréből lehet csak szabadság a világban.

  Ha Brády szavainak hiszünk, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy azért végezték ki őket, mert a bolíviai rendszer ellen harcoltak, és szó sem volt tűzpárbajról.”
 • 3. KolompárRómeó 2010. március 04. 16:02
  „Kedves Ildikó néni, nem tök mindegy honnan lopták el? Nem inkább másról kéne hablatyolni?

  - Mi mindig becsületesek voltunk!
  - Orbán miatt van minden!
  - Ingyen adunk mindent mindenkinek!
  - Megemeljük már megint a nyugdíjakat!
  - Csúnya fidesz!”
 • 2. flexsnake 2010. március 04. 16:02
  „Ugyanmár, ez egy sima belső húzás volt. Ez a lemásolta valaki vagy kilopta egy oltári nagy baromság. Nehogy már elhiggyem hogy minden gyurcsánydumáról készült felvétel.”
 • 1. ferenczydenes 2010. március 04. 15:32
  „Miért nem hozzák nyilvánosságra?
  Ha nem az mszp-ből valaki, akkor mitől félnek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versenyautóvá átalakított Ladát loptak el

Egy versenyautóvá átalakított Ladát loptak el, bontottak szét és értékesítettek tolvajok Miskolcon;… Tovább olvasom