Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Lendvai: Gyurcsány ''közös hazugsággal'' nézett szembe

Gyurcsány Ferenc szembenézett a magyar politika több éves közös önáltató hazugságával, azzal, hogy meg lehet úszni gyökeres reformok és változtatások nélkül - mondta az MTI érdeklődésére vasárnap Lendvai Ildikó.
Az MSZP frakcióvezetőjét azzal kapcsolatban kereste meg a távirati iroda, hogy nyilvánosságra került egy hangfelvétel, melyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arról beszél, hogy "nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet" és négy éven keresztül nem csináltak semmit.

Lendvai Ildikó ezzel összefüggésben úgy nyilatkozott, a kormányfő a politikai elit közös hazugságáról beszélt, amely alól nem kivétel senki, így az MSZP sem. Hozzátette, a miniszterelnök szembenézett azzal az "önáltató hazugsággal", hogy az adakozó állam jó szándékán múlik az életszínvonal fokozatos emelkedése, és ennek semmilyen ára nincs.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője megjegyezte, ez a politikai önáltatás nyomta rá a bélyegét a kampányra, ezért eshetett szó 14. havi nyugdíjról és drasztikus járulékcsökkentésről. "Ezt a közös illúziót az MSZP-nek sem volt eszköze és ereje felszámolni" - mondta Lendvai Ildikó. Szavai szerint a miniszterelnök önkritikus módon felidézte azt is, hogy az elmúlt kormányciklusban semmit sem sikerült tenni a költségvetés stabilitásáért.

Ezzel kapcsolatosan kitért arra, az MSZP vezette kormánynak volt ugyan egy sor szociális intézkedése, de a költségvetési egyensúlynál nincs mire büszkének lenni. Úgy fogalmazott: "Egyáltalán nem bánjuk, hogy ez a hangfelvétel kikerült, mert segít tisztázni, miért nem vártunk kényszerűen az önkormányzati választások végéig a szükséges intézkedésekkel". Mint mondta, a miniszterelnök egy szenvedélyes frakcióvita végén önkritikus és drámai fogalmazással felelt azokra a kérdésekre, amelyek azt vetették fel, hogy az intézkedéseket el lehetne halasztani.

(Forrás: MTI)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF-es jelöltet gyanusítanak egy marcali gyilkossággal

A rendőrség egy MDF-es önkormányzati képviselő-jelöltet gyanúsít azzal, hogy lelőtt egy 35 éves… Tovább olvasom