Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Lendvai Ildikó a Fidesz programját sürgeti

Valódi választás csak akkor van, ha van valódi választék is. Ezt a véleményt az MSZP frakcióvezetője fejtette ki, amikor arról beszélt, hogy három parlamenti párt már letette programját az asztalra, a Fideszét azonban még nem lehet ismerni.
A Magyar Szocialista Párt nagy bajnak tartja, hogy 40 nappal a választások előtt nem lehet tudni, hogy milyen jövőt szán a Fidesz Magyarországnak. Erről egy sajtótájékoztatón Lendvai Ildikó frakcióvezető beszélt.

- Eddig azt hittük, hogy legalább egy dologban egyetértenek a pártok, abban, hogy a választáson programok versenye zajlik. Eddig is hiányoltuk a Fidesz konkrét programját, de ma reggel meglepetéssel tapasztaltuk, hogy a Fidesz által oly régen sürgetett vitasorozat egy Orbán-Pokorni vitával kezdődik el. Előző nap Pokorni Zoltán meghirdette, hogy a Fidesz programjának része minden általános iskolás, gazdag is, szegény is ingyen tankönyvet kap. Ma reggel Orbán Viktor részint őszintén csodálkozott, hogy ilyen programjuk lenne, részint mindjárt közölte, hogy ő ezzel egyet sem értene - mondta Lendvai Ildikó.

Az MSZP azt tartja jogosnak, hogy az ingyen tankönyvet a rászorultak kapják meg, de ott nemcsak az általános iskolások körében. Lendvai Ildikó azt is elmondta, hogy szerinte nem Fideszen belüli ügy ez, hanem minden magyar választópolgár ügye.

- Azt hittem volna korábban, hogy a választásnak nem az a tétje, hogy valaki vissza akarja szerezni az elvesztett miniszterelnöki széket, hanem az is, hogy van egy kínálata Magyarországnak. Az minden választó sérelme, nem a szocialisták sérelme, hogy ha az egyik oldalon van kínálat, a másik oldalról viszont nem lehet tudni, mi az a program, aminek jegyében a Fidesz kormányozni akar – mondta Lendvai Ildikó.

(Krónika hírszolgálat)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hózivatar

A meteorológiai tavasz első napján változékony időjárás volt megyénkben. A délután folyamán erős… Tovább olvasom