Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Lengyel Zoltán nyolc hónap felfüggesztettet kapott

Nyolc hónap, két évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte kedden Lengyel Zoltán országgyűlési képviselőt hivatalos személy elleni erőszakért, könnyű testi sértésért és három rendbeli becsületsértésért első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság.
A vád szerint a Lengyel Zoltán által vezetett gépkocsit 2007. július 8-án este 23 óra után az I. kerületi Alagút utcánál a rendőrök megállították, de az országgyűlési képviselő igazolványok helyett csupán a képviselőknek kiállított parlamenti parkolási engedélyt tudta felmutatni. Telefonon kérte élettársát, hogy hozza oda az iratait, mert megállították őt a rendőrök, akiket a vád szerint trágár jelzővel illetett. Ezt a trágár kifejezést a rendőrök rákérdezésére állítólag meg is ismételte. Ezután elő akarták állítani, amiből dulakodás lett, és Lengyel Zoltán a vád szerint megütötte az egyik rendőrt. Végül a képviselőt hátrabilincselt kézzel, gyalog bevitték a kapitányságra.

Az ügyész vádbeszédében felfüggesztett börtönbüntetést és pénzmellékbüntetést indítványozott. A védelem szerint Lengyel Zoltán valóban helytelenül járt el, amikor tiszteletlen jelzővel illette a rendőröket, de ezért megrovásban kellene részesíteni, vagy legfeljebb pénzbüntetéssel sújtani. Lengyel Zoltán az utolsó szó jogán sem ismerte el bűnösségét.

Ujvári Ákos bíró az ítélet szóbeli indoklásakor kiemelte, hogy a vádlott védekezése önellentmondásos volt, viszont a rendőri intézkedést a bíróság jogszerűnek és szakszerűnek találta. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a hivatalos személy elleni erőszakot egy országgyűlési képviselő követte el, aki maga is hivatalos személy. Ezzel szemben enyhítő körülményként értékelte a bíróság a 48 éves Lengyel Zoltán büntetlen előéletét és főképp azt, hogy betegsége, idegállapota miatt nem tudta kellően kontrollálni magatartását. Ezért is adott a bíróság egy évnél rövidebb időtartamú szabadságvesztést, holott a halmazati bünttésként kiszabható büntetés négy és fél év is lehett volna.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosabb büntetés eléréséért, a vádlott és a védő pedig enyhítésért fellebbezett.

Olvasóink írták

 • 4. klj_54 2009. május 27. 00:43
  „+ egy szabályszegés!
  Ha valaki olyan hüly, hogy nem tudja magát kontrollálni, akkor vezetésre is alkalmatlan.
  Bírókám, gratulálok!”
 • 3. Mathiasking 2009. május 26. 17:25
  „Exhibicionista, két kulacsos, köpönyeg forgató pártkatona. Kilóra vette meg az MDF!”
 • 2. Yucca 2009. május 26. 16:35
  „"....enyhítő körülményként értékelte a bíróság a 48 éves Lengyel Zoltán büntetlen előéletét és főképp azt, hogy betegsége, idegállapota miatt nem tudta kellően kontrollálni magatartását."
  Kérem, ha labilis az idegállapota, ne menjen képviselőnek. Ha egy átlagember a melóhelyén nem tudja a magatartását kontrollálni fenti okok miatt, kirúgják.
  Az meg egyenesen röhej, hogy nem ismeri el, holott nem egy rendőr szava áll szemben az övével. Szép.....”
 • 1. dodó 2009. május 26. 16:17
  „Büszkék lehetnek rá eddigi és jövendő pártjai.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai Gordon: A kormány 10 évre tekint előre

Az ország érdekeit tartja elsődleges szem előtt a kormány, ezért nem a következő választásokra,… Tovább olvasom