Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Lengyelország és Ukrajna nyerte az EB-rendezés jogát

Az UEFA döntése szerint Lengyelország és Ukrajna rendezheti a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot. A magyar-horvát pályázat, éppúgy, mint az esélyesebbnek tekintett olasz jelentkezés elbukott.
Az UEFA végrehajtó bizottsága meglepő döntést hozott, azok után, hogy széles körben Olaszországot tekintették a legnagyobb esélyesnek, míg a magyar–horvát pályázat esélyét az adta, hogy Magyarország harmadik alkalommal pályázott az EB rendezésére.

Magyarország sorrendben harmadszor bukott el az Eb-szavazásokon, a horvátok pedig másodszor. A 2004-es Eb-t Ausztriával közösen rendeztük volna meg, de esélyünk sem volt a győzelemre. A 2008-as Eb rendezését egyedül próbáltuk meg, de ismét nem sikerült, és ekkor már csak nagyon kevésen múlott. Horvátország ekkor Bosznia-Hercegovinával próbálkozott.

Az UEFA döntését Michel Platini elnök jelentette be a cardiffi városházán. Platini a boríték felbontása előtt jobbulást kívánt a kórházban fekvő Diego Maradonának, majd mindenki meglepetésére bejelentette a lengyel-ukrán győzelmet.

Az ukrán-lengyel pályázat nyolc szavazatot kapott, és már az első körben megnyerte a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogáért folytatott versenyt. Ezt az UEFA hivatalos közleményben megerősítette, azt viszont nem közölte, hány voksot kapott az olasz és a magyar-horvát kandidálás.

Imre Mátyás, a magyar-horvát pályázat médiavezetője a  győztes kihirdetését követően elmondta:  az ukrán-lengyel pályázat nyolc, az olasz négy voksot kapott, a magyar-horvát kandidálást nem támogatta egy végrehajtó bizottsági tag sem. Ezt az értesülést erősítette meg - szintén nem hivatalos UEFA forrásra hivatkozva - a Reuters is.
 
A 2012-es kontinensviadalt - a tornára először kerül sor Kelet-Európában - június 9. és július 1. között rendezik meg. A viadalon négy négycsapatos csoportban zajlanak majd az első szakasz küzdelmei, ezt követően kerül sor a negyeddöntőre, az elődöntőre és a döntőre, vagyis összesen 31 találkozót láthatnak a nézők.

(Forrás: UEFA.com, MTI)hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok intézmény nem jelentette be a jogviszonyt az OEP-nak

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) vizsgálatából kiderült, hogy számos intézmény nem… Tovább olvasom