Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Lesz illetményemelés

A márciusi közgyűlés napirendjéről a választási időszakra való tekintettel levették a polgármester és az alpolgármesterek illetményének emeléséről szóló előterjesztést. A juttatások visszamenőlegesen mégis érvényesek lesznek.
A törvényi rendelkezés 2006. április elsejétől kötelezővé teszi a polgármester és az alpolgármesterek illetményének emelését. Az erről szóló előterjesztés azonban – Hegyi Ferenc (MSZP) javaslatára – lekerült a márciusi közgyűlés napirendjéről. – Tekintettel a választási időszakra, a városvezetés nem kívánta az emelést politikai kampánycélok eszközévé tenni – nyilatkozta érdeklődésünkre Mohay Gábor, a városháza sajtóreferense. Ugyanakkor hozzátette, nem lényeges, hogy mikor születik meg a döntés, annak ugyanis visszamenőleges hatálya lesz. Tehát a törvény által meghatározott időponttól esedékes illetménykülönbségeket a tisztségviselők – a közgyűlési döntés után – bár késve, de kézhez kapják.
Az előterjesztés szerint – amennyiben azt a képviselők megszavazzák – Walter Dezső polgármester illetménye havi bruttó 552 ezer forint lesz. Kalmár István alpolgármester havi fizetése 537 ezer forintra emelkedik, Hruby Józsefé pedig német nyelvvizsgája miatt 548 ezer forintra. Határozati javaslatként az előterjesztés tartalmazza a polgármester részére adható költségátalányt, mely havi 165.600 forint. Az alpolgármestereknél ugyanezen összeg 107.400 forint.
Ugyancsak április elsejétől a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény értelmében megváltozott az alapilletmény: harmincötezer forintról 36.800 forintra. Ennek megfelelően egységesen emelkedtek a városházán a köztisztviselői bérek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom