Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Lesz pénz a közbiztonság helyreállítására

A Belügyminisztériumot (BM) érintő költségvetési zárolás nem fogja érinteni a közbiztonság helyreállítása érdekében már tavaly elindított rendteremtő intézkedéseiket - közölte a tárca szombaton az MTI-vel.
Harangozó Tamás országgyűlési képviselő (MSZP) szombati sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza azt a döntését, amellyel a 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozása érdekében 35 milliárd forintot zárolna a BM költségvetéséből. A politikus emlékeztetett arra, hogy a kormánypártok egyik legfontosabb választási ígérete a közbiztonság javítása és a rendőrség megerősítése volt, és Pintér Sándor belügyminisztert arra kérte, hogy sokkal hatásosabban képviselje tárcája és így a közbiztonság érdekeit a kabinetben.

A BM közleményben reagált a szocialista képviselő által elmondottakra. Mint írták, "a szocialista párt jobban tenné, ha mélyen hallgatna, hiszen, ha az előző nyolc évben nem teszik tönkre így az országot, és nem engedik elszabadulni a bűnözést hazánkban, akkor most nem kellene +aggódniuk+ a rendteremtés forrásai iránt."

A tárca leszögezte: a minisztériumot érintő költségvetési zárolás nem fogja érinteni a közbiztonság helyreállítása érdekében már tavaly elindított rendteremtő intézkedéseiket.

"A miniszterelnök még az ózdi nemzeti konzultáción megígérte, hogy a kormány biztosítja azokat a forrásokat, amelyek szükségesek Magyarország rendjének, az emberek biztonságának megerősítéséhez. Lesz pénz a rendőri állomány létszámának emelésére és jut pénz a veszélyeztetett települések rendjének biztosításához is" - szögezte le a BM.

A Magyar Közlöny február 11-ei számában jelent meg az államháztartási egyensúly megőrzéséhez szükséges intézkedésekről szóló miniszterelnöki rendelet, amely intézkedik a stabilitási alap létrehozásáról. A kormány az irányítása alá tartozó szervezeteknél február 23-ai hatállyal 187 milliárd forint zárol: a legtöbbet a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál, 39 milliárd forintot, majd 34,9 milliárd forinttal a Belügyminisztérium következik.

Olvasóink írták

 • 6. Csonka László 2011. február 19. 18:43
  „????????? Eltelt már az ígért 2.hét (2.év?) Pipitér, "Lesz pénz a közbiztonság helyreállítására" + a kínai mosodára a Jóskavárosi piacon ! Tasnádi ancúgja, lakat alatt ??”
 • 5. samsung10 2011. február 19. 18:25
  „Megint kampány van??????”
 • 4. dodó 2011. február 19. 17:49
  „A kormányzati kommunikáció (a Belügyminisztérium febr.2-i közleménye) részadatokkal támasztja alá, hogy mi minden javult, ám mindeközben megpróbálja eltitkolni azt a KSH által hivatalosan közzétett tényadatot, hogy amíg 2009 januárjától októberig tíz hónap alatt 288 ezer bűncselekmény történt, addig 2010 januárjától októberig már 350 ezer bűncselekményt követtek el, és ez 21,6 százalékos növekedést jelent. Az erőszakos bűncselekmények száma 35,5 százalékkal nőtt! A gyermekkorú sértettek száma négyezer helyett ötezerre növekedett. A vagyon elleni bűncselekmények értéke 112 milliárd forintot tett ki, ami 50 százalékos növekedést jelent. Ugyanakkor a gazdasági bűncselekmények értéke mindössze 60 százaléka a tavalyi összegnek. Ez két dolgot is jelenthet: vagy csökkent a korrupció, vagy nem tudják felderíteni az illetékesek. Ugyanígy értékelhető az az adat is, amely szerint a vérfertőzéses bűncselekmények száma közel 400 százalékkal, az uzsora-bűncselekmények száma 1400 százalékkal nőtt. Ennek a jelentős százalékos emelkedésnek magyarázata lehet a felderítés arányának javulása, de lehet a megnövekedett bűncselekmények száma is. A fenti adatok egyértelműen azt mutatják, amit a mindennapok során érzékelünk, hogy rég nem látott módon, robbanásszerűen megnövekedett a bűnözés Magyarországon.”
 • 3. jozko 2011. február 19. 17:41
  „Lesz?
  Az késő!

  Van - az a helyes válasz a mostani kihívásra-
  ami nem is mindig csak pénzkérdés!

  Példamutatás a jogkövetésben-még pénzbe sem kerül!
  Sőt : megtakarítást eredményez!”
 • 2. deszkás 2011. február 19. 17:29
  „A kordonbontók rendet csinálnak (miközben vihogva a munkástagozatot emlegetik)? És hogy? A XVIII kerületi polgármester a rendteremtésről beszélve feltűnően kerülte a rendőr szót. (Duna tv)Vajon félnek vagy csak egyszerűen utálják a rendőröket.”
 • 1. deszkás 2011. február 19. 17:29
  „A kordonbontók rendet csinálnak (miközben vihogva a munkástagozatot emlegetik)? És hogy? A XVIII kerületi polgármester a rendteremtésről beszélve feltűnően kerülte a rendőr szót. (Duna tv)Vajon félnek vagy csak egyszerűen utálják a rendőröket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF választmányának tagjai visszahívnák Bokrost az EP-ből

Az MDF országos választmányának döntő többsége szerint Bokros Lajost vissza kell hívni az Európai… Tovább olvasom