Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Lesz saját csarnokuk a pingpongozóknak

Ha minden jól megy, akkor már a nyár elejétől saját tornacsarnokukban edzhetnek a soproni asztaliteniszezők. A Turiss SE jelenleg a nemzeti bajnokság harmadosztályában szerepel.
Beigazolódni látszik a soproni asztalitenisz szakosztály vezetőségének azon korábbi döntése, miszerint visszaléptetik a csapatot az NB I/B-ből és a 2005/2006. évi bajnokságban a harmadosztályban indulnak el. A lépés akkoriban éles vitákat váltott ki, egyesek a soproni asztalitenisz végét látták benne. Mint azt dr. Jámbor László, a Turiss SE szakosztályelnöke lapunknak elmondta, a cél az volt, hogy a szakosztály költségvetését jelentős mértékben terhelő idegen játékosok helyett soproniak és főleg fiatal tehetségek szerepeljenek a nemzeti bajnokságban, még azon az áron is, ha ez rövid távon visszaesést jelent.

Első helyen az NB III-ban

– Csapatunk jelenleg az NB III első helyén áll, és nagyon úgy tűnik, már idén eggyel magasabb osztályban szerepelhet, amennyiben az osztályozót is sikerrel veszi – fűzte hozzá a vezető. – A fiatal tehetségek saját maguk harcolják ki a feljutás lehetőségét, ami jelentős motiváló tényező a további eredményes szereplés szempontjából. Úgy érzem, Sopronban sikerül olyan asztalitenisz-életet létrehozni, amely belátható időn belül a vidéki asztalitenisz jelentős bázisává válhat.
Jámbor László a jövőről szólva elmondta, az önkormányzati közgyűlés a tervek szerint a közeljövőben tárgyalja a Kőszegi úti tornacsarnok húszéves bérbeadását a Turiss SE részére. A sportegyesület ennek fejében mintegy 31 millió forintos költség mellett vállalja a tornacsarnok teljes felújítását és az óvódások, továbbá a Deák téri iskola testnevelésóráinak biztosítását.

Fesztivál és SÜH-kupa

– Az országban nem sok csapat mondhatja el, hogy saját terme van, ahol korszerű körülmények között, modern felszerelésekkel készülhetnek a mérkőzésekre – folytatta Jámbor László. – A verseny mellett ez a tömegsportnak is kedvez. A sportág népszerűsítése érdekében idén ősszel is megrendezzük a 24 órás asztalitenisz fesztivált, valamint az ünnepi hetek keretében a SÜH-kupát. A szakosztály terveiben szerepel, hogy minden évben egy rangos hazai vagy nemzetközi versenyt rendezünk Sopronban a sportág népszerűsítése érdekében. Ezek közül az első volt a tavaly év végén lebonyolított Magyarország–Németország férfi Európa-bajnoki selejtező, melyről a részt vett csapatok, a nemzeti szövetségek és nem utolsósorban a megjelent közönség is egyértelműen pozitívan nyilatkozott.

A Turiss Sportegyesületről

Közel negyven fiatal edz és versenyez a Turiss SE színeiben. Az egyesület idei költségvetése mintegy négymillió forint, amelyből egymilliót a város ad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz

a Kolostor-

hegyen

Tűz pusztított Sopronban a hétvégén. Szombaton késő este a Kolostor-hegyen csaptak fel a lángok és… Tovább olvasom