Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Lesz vezetékes víz

a Potzmann-dűlőben

A városvezetés a több mint három esztendeje tartó huzavona végére szeretne pontot tenni – hangzott el a Potzmann-, a Neuberg- és a Kohlenberg-dűlő vízellátását érintő tegnapi sajtótájékoztatón.
– Évekkel ezelőtt politikai döntés született arról, hogy a város külterületén (a Potzmann-, a Neuberg- és a Kohlenberg dűlőben, illetve a Balf felé vezető út mentén) megoldjuk a kiskertek vízhez jutásának a problémáját – kezdte Walter Dezső soproni polgármester tegnapi sajtótájékoztatóját. – A városvezetés úgy látja, hogy a vízmű által készített szerződés a kerttulajdonosok számára elfogadhatatlan pontokat is tartalmaz. Ilyen például, hogy a vízdíjat nem az önkormányzati díjrendelet szerint határoznák meg, továbbá az elkülönített rendszer működtetését és karbantartását is csak külön térítés ellenében vállalnák. Ezért a városháza minden jogi eszközt felhasznál annak érdekében, hogy a Potzmann-dűlői kerttulajdonosok állampolgári jogon, a diszkriminációt mellőzve jussanak vízellátásához. Annál is inkább, mivel a kerttulajdonosok – társulatként – már összegyűjtötték ilyen célra a 12 millió forintos hozzájárulást.
A polgármester elmondta: a szerződésnek a város rendezési, illetve szerkezeti tervének megfelelő átdolgozása folyamatban van, a vízmű és a városháza jogászai megoldják a felvetődő kérdéseket. Ennek eredményeképpen tavasszal minden érintett kerttulajdonosnak lesz vize. Walter Dezső hangsúlyozta: a városnak rövid távon ugyan nincs szándékában belterületté nyilvánítani az adott dűlőket, viszont a térséggel a soproni szerkezeti terv – néhány évtized múlva – mint lehetséges lakóövezettel számol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszabb távra tervez

Román junior-világbajnok kapussal erősített a magyar bajnok

Audi-ETO. Stancuta Guiu… Tovább olvasom