Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Leszakadt a partfal Kulcsnál - 36 embert kitelepítettek

A partfal megcsúszásának veszélyére már korábban felhívták a figyelmet szakértők.
Leszakadt a partfal keddre virradó éjszaka Kulcsnál; a Deák Ferenc és Hullám utca mintegy 400 méteres szakaszát lezárták, a veszélybe került 53 ingatlanból 36 embert kitelepítettek - tájékoztatta a Fejér megyei község független polgármestere az MTI-t.

A bajt valamivel éjfél előtt észlelték az ott lakók - mondta Kiss Csaba. A területen életvitelszerűen lakók elmondása szerint előbb "megmozdult az út", majd elkezdtek dőlni a villanyoszlopok, és pattogtak a vezetékek. A partfal a Dunához viszonyítva 100-120 méternyi magasságban szakadt le.

Megindult a föld Kulcson - 36 embert kitelepítettek. Fotó: MTI (galéria)

A rendőrség és a polgárőrség körbekerítette az üdülőingatlanokkal, többségében állandó ott tartózkodásra használt házakkal beépített két utca három házsorát, s még éjszaka megkezdték az ott lakók kitelepítését. Egy részük rokonoknál talált átmeneti menedéket, másokat a hajóállomás üdülőjében helyezett el az önkormányzat. A megkezdődött szakértői vizsgálat eredményétől függ, hogy visszatérhetnek-e az otthonaikba - mondta a polgármester.

A partfal megcsúszásának veszélyére már korábban felhívták a figyelmet szakértők. A megerősítésre pályázaton akart pénzt szerezni az önkormányzat, az egyik utca partfalszakaszának megerősítéséhez szükséges 450 millió forint elnyerésére tavaly benyújtott pályázat azonban eredménytelen volt - közölte Kiss Csaba. A Duna-parti település saját büdzséből nem tudja elvégeztetni a szükséges munkákat, az éves költségvetése ugyanis mintegy 370 millió forint - tette hozzá a polgármester.

Olvasóink írták

 • 4. atti414 2011. január 19. 08:26
  „Ha a helyi építési szabályzat szerint lehet ott építeni üdülőt, akkor a hatóságnak - ha kérik - ki KELL adnia az engedélyt. Inkább az a kérdés, hogy a helyi építési szabályzatot "megalkotó" helyi önkormányzat ott miért jelölt ki ilyen beépíthető területet, ill. a szabályzat elfogadásában kötelezően részt vevő "szakhatóságok" miért járultak hozzá?”
 • 3. eljensokaszeged 2011. január 19. 07:36
  „soha nem lesz gazdája. ott nőttek a házak, nem építették.”
 • 2. szilléri 2011. január 19. 07:14
  „1. hozzászólás sagan 2011.01.18. 23:58 1. hozzászólás sagan 2011.01.18. 23:58

  Vaze ! Pont ezt akartam írni ! Talajmechanikai alapismeretek első félév Tisza parti szakközépiskola !!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. sagan 2011. január 18. 23:58
  „A löszfal már csak ilyen.
  Az építési engedélyt ki adta ki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtotta magát egy francia fiatal az iskolájában

A 16 éves francia fiú a Saint-Joseph-Les-Maristes gimnázium mellékhelyiségében gyúlékony folyadékkal… Tovább olvasom