Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Leszakadt egy autópályahíd az Egyesült Államokban

Leszakadt egy autópályahíd helyi idő szerint szerda este az Egyesült Államok északi részén, a Minnesota állambeli Minneapolisban, mintegy félszáz gépkocsi a Mississippi folyóba zuhant; a szerencsétlenségben kilencen életüket vesztették, legalább hatvanan megsérültek.
A mentők 22 embert szállítottak kórházba, közülük hatnak válságos az állapota. Az áldozatok száma a Hennepin megyei kórház orvosa szerint várhatólag emelkedni fog. Hírek szerint a Minneapolist St. Paul településsel összekötő híd tele volt gépkocsival munkába járó ingázókkal, amikor egyelőre ismeretlen okból helyi idő szerint este hat óra után néhány perccel - az esti csúcsfogalomban - a középső, mintegy 150 méter hosszú szakasza húsz méteres magasságból a folyóba zuhant.

A szerencsétlenség időpontjában egy tehervonat haladt át a híd alatt; a lezuhanó betonlapok egy helyi tévé jelentése szerint gyakorlatilag kettévágták a szerelvényt. Egy teherautó kigyulladt. Több tucatnyi mentőautó érkezett a helyszínre, a vízben mentőcsónakok és búvárok kutattak esetleges áldozatok után.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium közlése szerint nincs arra utaló jel, hogy terrorcselekmény történt volna. Az elmúlt hónapokban felújítási munkákat végeztek az 1967-ben épült hídon, a folyón átívelő 35W jelű kétszer négysávos államközi út egy vagy két sávja emiatt többször is le volt zárva a forgalom elől. Az építmény állapotát utoljára tavaly ellenőrizte Minnesota állam közlekedési hatósága, de nem talált szerkezeti hibát.

Az amerikai parti őrség lezárta a Mississippinek a híd környéki szakaszát. A folyó az egyik fő teherhajózási útvonal a körzetben.Jim Clark parancsnok egyúttal közölte, hogy félbeszakították a besötétedés miatt a mentési munkálatokat, mert túlságosan sok törmelék van a folyóban, és félő, hogy maguk a mentők is megsérülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csúcsok szerelmese

Az adrenalintúrákkal leginkább az erősebb nemet lehet lázba hozni. Búvárkodás a Vörös-tengeren vagy… Tovább olvasom