Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Letakarták a kanadai kormány plakátjait Miskolcon

A kanadai kormány arról tájékoztattja a helyieket a plakátokon, hogy megváltozott az ország menekültügyi rendszere.
Már nemcsak egy, hanem több olyan óriás plakátot is lefedtek ismeretlenek kék lapokkal, illetve egy hirdetéssel foglalkozó társaság saját reklámfeliratával Miskolcon, amelyeken az elmúlt hétvégén még a kanadai kormány közleményét olvashatták a járókelők.

Az MTI fotóriportere szombaton még a népkerti sportpályánál és a Gömöri felüljárónál fényképezte le azokat a plakátokat, amelyeken az észak-amerikai ország kormánya arról tájékoztatta a miskolciakat, hogy megváltozott Kanada menekültügyi rendszere.

A diósgyőri városrészben kihelyezett plakátot még aznap lefedték kék papírral, a hét elején viszont már azokat is, amelyeket az MTI fotóriportere örökített meg.

A budapesti kanadai nagykövetség az MTI érdeklődésére, hogy rendben folyik-e a kampány, ugyanis több kihelyezett plakátot is letakartak, szerdán azt közölték, hogy "a tájékoztató kampány január és február hónapban tart, többféle tájékoztatási eszköz igénybevételével".

Emlékeztettek, 2011-ben Magyarországról érkezett a legtöbb menedékkérő Kanadába, az összes menedékkérelem 18 százalékát magyar állampolgárok nyújtották be. A magyarországi menedékkérők körülbelül 40 százaléka származási helyként Miskolc és környékét jelölte meg - írták. Hozzátették, a magyar állampolgárok által a világon benyújtott menedékkérelmek 98 százalékát Kanadában adták be.

Az MTI az ügyben megkereste a plakátokat elhelyező Kroc Kft.-t, a cég azonban nem kívánt válaszolni a kérdésekre.

Pásztor Imre, a miskolci önkormányzati cégeket összefogó Miskolc Holding Zrt. szóvivője úgy nyilatkozott, az önkormányzati cégeknek nincs közük a plakátok letakarásához. Ezt Dobos Tímea, a város polgármesteri hivatalának szóvivője is megerősítette.

Kanada magyarországi nagykövetsége az elmúlt héten négyhetes tájékoztató kampányt indított el Miskolcon, hogy bemutassa plakátokon, újság- és rádiós hirdetéseken országa új menekültügyi rendszerét. Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a borsodi megyeszékhely polgármestere bírálta a külképviseletet a kampány miatt.

Az óriásplakátokon a következő szöveg volt olvasható: "A visszaélések elkerülése érdekében Kanada menekültügyi rendszere megváltozott. Évek helyett akár heteken belül elbírálják a menedékkérelmeket. Gyorsabban hazaküldik az alaptalan menedékkérelemmel érkezőket."

A kanadai nagykövetség az MTI megkeresésére korábban azt közölte, hogy a tavaly decemberben életbe lépett változások eredményeként gyorsabb és igazságosabb lett az ország menekültügyi rendszere, ezeket a változásokat akarja bemutatni a Miskolcon négy héten át tartó nyilvános tájékoztató kampány.

A nagykövetség közleménye szerint a kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a szabályozás nemrég érvénybe lépett változásaira, a helyszíne pedig azért Miskolc, mivel "nagyszámú magyarországi menedékkérő arról számolt be a kanadai hatóságoknak, hogy erről a területről érkezett" az országba.

A plakátokon túl az Észak-Magyarország című megyei napilapban még nem jelent meg hirdetés, és az MTI tudósítója helyi rádiókban sem hallott még erről szóló szpotokat.

Olvasóink írták

 • 6. deszkás 2013. január 24. 12:25
  „Azért takarták le mert szégyenlik? Van miért. Egy biztos: ők(Kanada) joggal állítják hogy erre felhívták a figyelmet. Nem fogja érdekelni őket ki s miért.”
 • 5. bánki 2013. január 23. 22:20
  „Mohácsi Viktória még a kanadai ,,grizlinek" sem kell ?”
 • 4. balihoho 2013. január 23. 18:47
  „Szégyenlik országunk vezetői, hogy nyomor és szegénység van az országban, de ahelyett hogy enyhítenének rajta, még fokozzák is. Nem csodálkozom azon, hogy ilyen következménye is van.”
 • 3. papika56 2013. január 23. 17:13
  „Kanada kiírta : MEN KÉRNEK belőlük !
  Csak 1 gond ! --ezek a jóó emberek 80 % ANALFABÉTA ! se írni..se olvasni nem tudnak . Még a plakátokat se ! Inkább ábrás plakát kéne oda !”
 • 2. IVY 2013. január 23. 16:53
  „Így van! Akárki csak úgy nem mászik fel a magasba és takargat kék papírokkal. A plakátolásért felelős cég az "ismeretlen". Egyébként a kanadaiak "megmondták a tutit". Ehhez tartsák magukat az érintettek. Gondolom, ez is személyiségi jogokat sértett, ugye?”
 • 1. csonakos 2013. január 23. 16:39
  „Ha lejár egy hirdetés akkor azt a visszájára fordított plakáttal takarják üresre! Annak a színe többségében világoskék! Lehet ilyeneket Szegeden is látni ha buszon utazik valaki vagy nyitott szemmel jár. Nem kell mindjárt összeesküvés elméleteket gyártani!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vallomása szerint gyilkosa ismerte Bándy Katát

Bándy Kata vélt gyilkosa, P. László egyik vallomásában azt állítja, már korábbról ismerte áldozatát. Tovább olvasom