Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Letette esküjét Molnár Csaba

Esküt tett a parlament előtt hétfőn kora délután az új közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter. Molnár Csaba december elsejétől tölti be ezt a posztot, eddig a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára volt.
Molnár Csaba 1975-ben született a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzett jogászként. Még egyetemistaként lépett be az MSZP-be, volt az Országos Választmány tagja, majd a párt Győr-Moson-Sopron megyei alelnöke, később ügyvezető alelnöke. 2004-ben, 29 évesen a szocialista párt legfiatalabb megyei pártelnökévé választották. A 33 éves politikus 2006 óta országgyűlési képviselő.

2006 novemberében a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnökévé választották, a tisztséget egészen államtitkári kinevezéséig viselte. 2008 februárjától májusig az Új Tulajdonosi Program miniszterelnöki megbízotti feladatait látta el, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárává 2008. május 20-i hatállyal nevezték ki.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök április végén jelentette be, hogy három új tárcát hoznak létre, köztük a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumot. Utóbbi irányításával Szabó Pál, a Magyar Posta korábbi vezérigazgatóját bízta meg, ő azonban a monorierdői vonatbaleset után lemondott. A szerencsétlenség október 6-án történt, négy ember halt meg és többen megsérültek. Két hete jelentették be, hogy a kormányfő Molnár Csabát kéri fel közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszternek. Államtitkári posztját a gazdasági tárcánál Varju László szocialista képviselő kapta, szintén december elsejétől.

Molnár Csaba hétfő délelőtt vette át miniszteri kinevezési okmányát az államfőtől a Köztársasági Elnöki Hivatalban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZDSZ - nem a győzelmi jelentések ideje

Az SZDSZ szerint nem szerencsés az, hogy a költségvetés főszámainak elfogadása kapcsán triumfál a… Tovább olvasom