Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Letette miniszteri esküjét Horváth Ágnes

Az Országgyűlés plénuma előtt letette miniszteri esküjét Horváth Ágnes, az új egészségügyi miniszter.
Ezt megelőzően az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága hallgatta meg Horváth Ágnest. A parlamenti testület 13 igen szavazattal, 9 ellenében támogatta a politikust, miután a képviselők meghallgatta a szabad demokrata miniszterjelöltet.

Miniszteri esküje után Gyurcsány Ferenc kormányfő, Kóka János, az SZDSZ elnöke, valamint a parlamenti pártok frakcióvezetői gratuláltak.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lesz az egészségügyi tárca államtitkára. Kóka János pártelnök Horváth Ágnestől vár javaslatot.

Horváth Ágnes 1973. szeptember 11-én született Budapesten. 1997-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát, majd tanulmányait a Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási (ma Corvinus) Egyetemen folytatta, ahol 2001-ben közgazdasági szakokleveles orvosként végzett.

1999 és 2002 között az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) Nemzetközi Főosztályán dolgozott, nemzetközi ügyekkel, külföldi gyógykezelésekkel foglalkozott. 2003-tól a Vasútegészségügyi Kht.-nál minőségirányítással, irányított betegellátással foglalkozott. 2003-2004-ben az OEP Irányított Betegellátási Főosztályának vezetője, 2004 végétől a Misszió Egészségügyi Központ Kht. ügyvezető igazgatója volt. 2006 júniusa óta az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, 2007. április 6. - Molnár Lajos miniszter lemondása - óta a Minisztérium operatív irányítója.

Munkája mellett oktat a Közgazdasági Továbbképző Intézetben, a Magyar Testnevelési Egyetemen, a Semmelweis Egyetemen és Rotterdamban a ERASMUS Universityn.

Angol nyelven felsőfokon, spanyol, német és orosz nyelven pedig középfokon beszél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyíltak az elnökválasztási urnák Franciaországban

Franciaországban vasárnap reggel nyolckor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődött az… Tovább olvasom