Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Letették az esküt a Bajnai-kormány miniszterei

Hétfőn délután napirend előtt az Országgyűlésben letették az esküt a Bajnai-kormány miniszterei, ezzel a gazdasági tárca kivételével minden minisztériumnak van hivatalban lévő vezetője és ezzel az ügyvezető kormány megbízatása is megszűnt - jelentette be Szili Katalin Házelnök.
Az új kormányban hat olyan tárcavezető tette le az esküt, akik maradtak a posztjukon: Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési, Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi, Hiller István oktatási és kulturális, Szekeres Imre honvédelmi, Székely Tamás egészségügyi és Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterek folytatják munkájukat. Kiss Péter a társadalompolitikáért felelős tárca nélküli miniszter lett, Molnár Csaba pedig a kancelláriaminiszter.

Szintén hétfőn tett esküt a hat új tárcavezető: Oszkó Péter pénzügyminiszter, Hónig Péter közlekedési és energiaügyi, Herczog László szociális és munkaügyi, Balázs Péter külügy- és Varga Zoltán önkormányzati miniszterek, valamint Ficsor Ádám a nemzetbiztonságért felelős tárca nélküli miniszter.

A gazdasági minisztérium élére az eredeti jelölt Vahl Tamás visszalépett a jelöléstől, Bajnai Gordon miniszterelnök pedig még nem nevezte meg újabb jelöltjét.

Olvasóink írták

  • 1. comet 2009. április 20. 19:43
    „az alkotmányt és demoktráciát semmibe véve megalakult a bukott Gyurcsány Liar Ferenc Bajnai Libás Gordonnal fémjeljzett bábkormánya. Cél a lakosság teljes ellehetetlenítésével biztosítani a hatalmat és elkerülni a felelősségre vonást.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a benzin ára emelkedik szerdától

Négy forinttal többet kell fizetni a benzin literéért a hazi töltőállomásokon - értesült a… Tovább olvasom