Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy rendőrt

Budapest - Egy év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Bíróság egy rendőr zászlóst. A 2006-os tv-ostromnál szolgálatot teljesítő parancsnok és társai az Oktogonnál elfogtak egy férfit, akit megbilincseltek, a földre tepertek, megrugdostak és közben azt kiabálták neki, hogy ezt a 48 órás szolgálatért kapja.
A bántalmazott férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A most letöltendő szabadságvesztésre ítélt rendőrnek korábban már volt hasonló ügye szintén testi sértésért.

A bírósági ítéletben az szerepel, hogy a fiatalember a barátnőjéhez igyekezett az Aradi és az Eötvös utca kereszteződéséhez. De útközben a rendőrök elfogták és úgy megverték, hogy mindkét szeme bevérzett, az orrán és az egyik szemgödrében is vérömleny keletkezett, és az egyik csigolyája is eltört. A férfi kilenc napot töltött előzetes letartóztatásban, miután kiengedték feljelentette az őt bántalmazó rendőröket.

A bíróság súlyosbító körülménynek vette, hogy a rendőrt már korábban elítélték testi sértés miatt. Akkor csak felfüggesztettet, most 1 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. Társát a bíróság felfüggesztett börtönre ítélte.

Olvasóink írták

 • 15. De.jure 2008. november 28. 13:23
  „Kedves Brumee!

  Egy szóval nem említettem se Horthy se Szálasi csendőreit. A történelmi vonatkoztatásnál visszamehettem volna Szálasiig vagy akár Haynauig is. A lényeg az, hogy egy funkcióját ellátni képtelen milliárdokat elnyelő, működésében és gazdálkodásában minden nemű racionalitást mellőző rendőrségünk van. Az olyan primitív állatokban mint az előbb említett gyerekgyilkos aberrált cigányok a liberális rendőri fellépés csak mégjobban erősíti az érzést, hogy ők mindent megtehetnek. Egyszóval, amíg Magyarországon van olyan etnikum/közösség amelyik meg van győződve arról, hogy rá nem vonatkoznak a törvények, addig el kell felejteni a liberalizmust és erőszakot kell alkalmazni, mert ezek máshogy nem értik meg. A gyerekgyilkos cigánynak felhozhatod, hogy börtönbe kerül, gyakorlatilag nem érdekli, csak azzal lehet hatni rá, ha fizikai erőszakot alkalmaz a rendőrség, mert azt a bőrén érzi.”
 • 14. achilleus 2008. november 28. 11:53
  „9-es: A megfélemlítésnek vannak kifinomultabb változatai is. Nem is tudom, melyik a rosszabb?”
 • 13. Brumee 2008. november 28. 11:21
  „Re De.jure!A történelem idézéséből,kifelejtette a viharsarki tüntetők közé lövő Csendőröket,vagy tovább menve az orgoványi erdőben szintén csendőrség álltal legyilkolt százakat,akiknek nem tetszett,hogy a családjuknak munka híján nem tudnak kenyeret adni.”
 • 12. Mathiasking 2008. november 28. 11:16
  „Kérdésem: a többi rendőr miért nem kapott letöltendő szabadságvesztést? Mi az hogy nem az első eset?
  Talán elhiszem, hogy mérgesek voltak arra, hogy 48 órája szolgálatban voltak, de ez nem ok arra, hogy agyba-főbe verjenek ártatlan járókelöket. Talán el kellene gondolkodni a rendőri vezetőknek, a beosztott rendőröknek azon, hogy ne csak a gépjárműveik oldalán díszelegjen a szlogen: Szolgálunk és védünk, hanem tegyenek is úgy ahogyan azt az állampolgárok elvárnák!
  Akkor amikor a bizalomról és annak hiányáról beszél a társadalom, pont ez a szervezet lenne hivatott arra, hogy ezt ne veszítse el a társadalommal szemben. Miért is nem segítenek az állampolgárok a rend őreinek sokszor? A nyomravezetői jutalom sem segít sok esetben. Nekem az jut eszembe, hogy hogy sok esetben hiába kértem segítséget a rend hivatásos őreitől, csak azt éreztem hogy molesztálásnak vették minden egyes megkeresésem vagy kérdésem. Azt meg végképp utálom, hogy indokolatlanul megállítanak és számomra értékes időmet lopják tólem holmi felesleges igazoltatási és egyéb intézkedéseikkel.”
 • 11. legal 2008. november 28. 09:39
  „A tv székháznál kialakult vandalizmus megfékezése és lokalizálása helyett vad csordaként éppen ők kezdtek vad üldözésbe végig a belvárosban, belekötve mit sem sejtő állampolgárokba, behatolva vendéglátó helyekre, kapualjakba. Csak a birka embernek nincs önérzete visszakérdezni, mit követtem el? Ezért belerúgtak, belelőttek, földre vitték. Az egész eseménysort Gyurcsány Ferenc öszödi beszéde kitudódása indította el. Aztán beindult az ok-okozat hatás. Az embereknek méltósága és tudatos ítélő képessége, szocializáltsága szerint.”
 • 10. legal 2008. november 28. 09:22
  „Logaritmusnak. A bevezetőben ez olvasható: "A 2006-os tv-ostromnál szolgálatot teljesítő parancsnok és társai az Oktogonnál elfogtak egy férfit, akit megbilincseltek..." A cikk szerzője fogalmazása szerint. Ezért jegyeztem meg azt, amit megjegyeztem. A francot bóklásztak arra ahelyett, hogy a tévé székháznál tették volna szakszerűbben és szervezetten a dolgukat.”
 • 9. nanemaaa 2008. november 28. 09:18
  „Hát ez szép volt achilleus.A te sarkad kicsit feljebb került az átlagoshoz képest. Mindenesetre örvendetes, hogy hozzá tudtál szólni a cikkhez. Csak a kis esszé végéről hiányolom a "monnyon le"-t.

  Mellesleg szerintem a rendőr megérdemelte a büntetést, bár nem egészen értem, hogy a másik két társa aki szintén részt vett az atrocitásban, miért nem kapott büntetést.
  És van még egy kérdésem! Ha egy rendőrt meg lehet bünmtetni "túlkapásért", akkor egy gyújtogató, vandál "békés tüntetőt" miért nem lehet lecsukni? Egy hídfoglalási ügy lezárásához is sok év kellett a mi hős bíróságunknak. A téli palotának vélt köztévét ostromlót mikor fognak vajh elítélni? Ha jól emlékszem ott is volt egy-két sérült, sőt törés is... még a rendőrök között is. Azon sérülések okozóit mikor fogják elítélni?
  Ha egy bűntett miatt pellengérre állítunk egy embert, ugyan állítsuk már mellé a többi bűnelkövetőt is!”
 • 8. achilleus 2008. november 28. 09:04
  „És Gergényi, továbbá Gyurcsány??? (Ezek hergelték a rendőröket a 48 órás szolgálatokkal, hamis biztonságérzetet keltettek az azonosítólevételekkel, miért az idegileg kikészített kisrendőrrel kezdik, elő a főkolomposokkal!!!) Gyurcsányhoz egy adalék csak Logi kedvéért MH, Fricz, részlet):

  A minap a közszolgálati televízió reggeli műsorában ön /Gyurcsány/gyalázatosan viselkedett Apáti-Tóth Katával szemben. Amikor a riporter az elmaradt reformokról kérdezte önt, személyeskedő hangnemben úgy replikázott: ha majd az újságíró hölgy is segít a reformok megvalósításában, akkor aztán lesznek reformok.
  Lárifári! Sőt mondhatnám: teringettét! Ezzel ön, miniszterelnök úr, nem tett mást, mint nem is olyan finoman felszólította a riportert: "zárkózzon fel" végre pártunkhoz és államunkhoz (kádáriasan: partunkhoz és allamunkhoz), mely töretlenül halad előre a szocialista kapitalizmus útján. Ha pedig nem zárkózik fel, akkor majd megnézheti magát - ugye, miniszterelnök úr?

  De önnek nem volt elég a burkolt támadásból. Ön azt is mondta később a riporternek, hogy amit éppen kérdez, az nem más, mint zsurnalizmus. Vagyis: szakmailag szólta le a riportert, mert önnek nagyon nem tetszett, hogy nem átallott normális interjút készíteni - illetve törekedett erre, de ehhez riportalany is kellett volna.

  S tovább megyek: a kérdésre, hogy mikorra tervezik bevezetni az eurót, azt mondta, hogy ez sokkal bonyolultabb, mint hogy erre "ilyen egyszerűen" válaszolni lehetne. Hát igen: "csak" Veres pénzügyminiszter többször beszélt konkrét dátumról, mint ahogyan a szomszédos államokban is konkrét dátumokról beszéltek, ráadásul azt be is tartották, illetve közel állnak ahhoz, hogy betartsák. (Lásd: Szlovénia, Szlovákia.) De önnek ez a kérdés "túl bonyolult", csak azért, mert nem tetszett önnek a riporter hozzáállása, s ezért láthatóan e kérdésnél is tudatosan belekötött a hölgybe. S végül még arra is képes volt, hogy a végén figyelmeztesse: egyszer már feltette a kérdését, úgyhogy - nem kimondva, de - "szedje össze magát".

  Azt a teremburáját, miniszterelnök úr! Hát mégis mire vetemedett ezen a reggelen? Csak nem arra, hogy megfélemlítsen egy világos és valós kérdéseket feltenni igyekvő újságírót - persze nem nyíltan és látványosan, mint ahogy azt egy afrikai diktátor tenné, hanem az ön érdekes, indirekt módszerével, amit azonban csak a nyeretlen kétévesek nem látnak át azonnal.

  Ezt a trükköt ön már 2006-ban is bevetette, a Baló Györgynek adott interjúban. Akkor - néhány bátortalanul, de kérdésszerű kérdés után - azt kérdezte "finoman" Balótól: szerkesztő úr, ugye nagyon szép pénzt keres itt a közszolgálati televízióban, s önnek fontos ez a szép pénz."”
 • 7. De.jure 2008. november 28. 08:46
  „Nem az a baj, hogy embereket vernek meg a rendőrök, végsősoron egy országban amely túlélte Rákosit - és utódait - méképp nem is lehet rendet tartani. A baj az, hogy nem azt verik akit kellene. Nem az 5-6 fős CIGÁNYHORDÁKAT akik gyerekeket erőszakolnal ill. ölnek meg, nem az embereket felgyújtó szemét gyilkosokat, hanem az őket - közvetett módon - eltartó DOLGOZÓ ADÓFIZETŐKET.
  Nemtudom hova tart ez világ emberek, de előbb-utóbb kiborul a bili...”
 • 6. Logaritmus 2008. november 28. 08:46
  „legal: kődobálás, hídlezárás, autó gyújtogatás, újságíró megverése, stb. mindenhol volt sajnos, sőt azóta többször is.

  de ez a cikk nem arról szól.”
 • 5. Logaritmus 2008. november 28. 08:45
  „"Milyen dolog az, hogy egyáltalán fizikailag bánthat egy olyan embert aki.."

  Ojjj, de naív vagy.

  Mindenesetre az erőszakot túlzó mértékben alkalmazó rendőr megbüntetése helyes, de a rendőrség nem béke hadtest.”
 • 4. legal 2008. november 28. 08:45
  „Az 1. hozzászólónak: az Oktogon (Kodály Körönd) olyan messze van a TV székháztól (Szabadság tér), mint Alsóváros Rókus városrésztől. Ilyen alapon Önt is elverhették volna, mit keresett akkor a szegedi utcán.”
 • 3. zoli123 2008. november 28. 08:10
  „Remélem sokszorossan visszakapja bent amit adott.......
  Milyen dolog az, hogy egyáltalán fizikailag bánthat egy olyan embert aki, ha visszatámad akkor hivatalos személy elleni erőszakot követ el, pedig neki nincs sisaka, gumibotja, viperája, pajzsa, rendőrlova, pisztolya, meg egyedül van, ezek meg általában 4-5 en tepernek le egy embert. Nagybátorság”
 • 2. joy 2008. november 28. 05:45
  „Nagyon helyes!
  Minden jogsértést EGYFORMÁN meg kell-ene büntetni!”
 • 1. iri 2008. november 27. 21:30
  „Ehhez csak gratulálni lehet! A helyes magatartás az lett volna, ha minden rendőr csak szép csendben nézi, ahogy a Tisztelt Vandál Urak felgyújtanak, szétrombolnak és lezúznak mindent.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érfogót felejtettek a beteg hasában

Bíróságon kér elégtételt az a beteg, akinek egy 22 centiméteres érfogót hagytak a hasában, amikor… Tovább olvasom