Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza -2°C | 8°C Még több cikk.

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték Stohl Andrást

Két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Stohl András színész-műsorvezetőt az általa okozott közlekedési baleset miatt indított büntetőperben csütörtökön első fokon a Budakörnyéki Bíróság.

Stohl Andrást - az ügyész által kért vádmódosítástól függetlenül - súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. (Az ügyészség az orvosszakértői vélemény alapján a vádat maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettére módosította.)

A színész-műsorvezetőt a 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetést mellett 5 évre eltiltották a járművezetéstől, 3 évre a közügyektől, egyúttal a több mint 650 ezer forintos bűnügyi költségek megtérítésére kötelezték. A nem jogerős döntés szerint Stohl a leghamarabb a büntetése háromnegyedének letöltése után bocsátható feltételes szabadlábra.

Stohl András 2010. május 8-án hajnalban Fót közelében, szeszes italtól befolyásolt állapotban, a megengedettnél gyorsabban hajtva nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő másik két autónak. A karambol következtében egy ember súlyos, egy másik könnyű sérülést szenvedett. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, a rendőrök később otthonából állították elő, majd vért vettek tőle és kihallgatták. (Stohl vérében a szakértők drogot is találtak, de mivel a színész vállalta, hogy elterelésre jár, ezt a vádpontot ejtették).

A csütörtöki tárgyaláson a vádlott ügyvédje, Péchy Kristóf méltányos ítéletet, illetve felfüggesztett büntetést kért védencére. Stohl András pedig az utolsó szó jogán ismét bocsánatot kért tettéért.

Az ítélet indoklásaként Léhmann Zoltán bíró elmondta: a vádlott csak a második kihallgatásán tett vallomást, amit (az időközben megismert bizonyítékok hatására) többször módosított. Először például azt állította, hogy több nappal a baleset előtt fogyasztott kábítószert, később elismerte, a karambol éjszakáján kocsijában ülve szívott fel egy adag kokaint.

Stohl András színész, műsorvezető elhagyja a Budakörnyéki Bíróság tárgyalótermét az ítélethirdetés előtti szünetben. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Stohl András színész, műsorvezető elhagyja a Budakörnyéki Bíróság tárgyalótermét az ítélethirdetés előtti szünetben.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe az ittas vezetéses, illetve a gyorshajtásos esetek elszaporodását, melyekkel kapcsolatban a jogalkotó zéró toleranciát alkalmaz.

Stohl többszörösen és durván megsértette az érvényes közlekedési szabályokat - közölte Léhmann Zoltán.

Hozzátette: a baleset előtt a vádlott több órán át ittasan, illetve kábítószer hatása alatt közlekedett a városban, emberek testi épségét veszélyeztetve, majd a megengedettnél nagyobb sebességgel haladva karambolozott, több ember sérülését (egy ember enyhe fokú maradandó károsodását) okozva. Később élettársára akarta hárítani a felelősséget, majd – még mindig ittasan - ismét autóba ült, s nem várva meg a rendőri intézkedést, hazahajtott (ismét veszélyeztetve a közúton közlekedőket). A bíróság szerint a súlyosbító körülményeket szaporítja, hogy Stohl korábban már volt büntetve ittas vezetés miatt (egy 2001-es gyulai motoros esete miatt pénzbüntetésre ítélték).

Mint elhangzott, enyhítő körülményként csupán az vehető figyelembe, hogy a vádlott három gyermek eltartásáról gondoskodik, hogy elismerte, amit tett, együttműködött a hatóságokkal, illetve hogy bocsánatot kért a karambol súlyos sérültjétől, Kaincz Páltól, s a sértett megbocsátott neki.

A bíró hangsúlyozta: a vádlott által elkövetett bűncselekmény legfeljebb 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A bíróság ezúttal – a súlyosbító és enyhítő körülményeket figyelembe véve - kellően visszatartó erejű ítéletet kívánt hozni, amikor 2 év 4 hónap börtönbüntetést szabott ki a vádlottra, s 3 évre eltiltotta őt a közügyektől, melyek gyakorlására méltatlanná vált. Stohl 5 évig nem kaphatja vissza a jogosítványát, de ebbe beleszámít az irat elvétele óta eltelt idő is - mondta Léhmann Zoltán.

Stohl András a bíróságon. Fotó: MTI (galéria)

A tárgyaláson tanúként meghallgatták a maradandó egészségkárosodást szenvedett, még mindig sántító Kaincz Pált is, aki Stohl András felé fordulva elfogadta a színész újbóli bocsánatkérését, mondván, "ő is csak egy ember", de utána többször megjegyezte: fájdalmai miatt már soha nem élhet olyan életet, mint a karambol előtt, így kártérítésre is igényt tart majd.

Mamlecz László ügyész tudomásul vette az ítéletet, Péchy Kristóf, Stohl védője, illetve a színész-műsorvezető fellebbezett, így a per másodfokon folytatódik.

Olvasóink írták

106 hozzászólás
 • 106. rosenrot 2011. április 07. 08:46
  „És ez az idióta először megpróbálta rákenni a barátnőjére a balesetet. Gerinctelenség.
  Egyébként idővel a nézők és a szakma dönti el, hogy elég volt-e neki a büntetés vagy sem. Én biztos nem nézek meg olyan filmet, vagy darabot, amiben játszik. Bár én soha nem kedveltem az "arcát", úgyhogy a helyzeten sokat nem változtatott a tette.”
 • 105. saturnus 2011. április 06. 07:35
  „Én a maximumot róttam volna ki rá,már rég el kellett volna takarítani a közéletből,és mellé zárni császár előddel együtt. Minden olyan nagy arcúval aki pénze és ügyvédje bírói segédlettel kimossák mocskos bűnei következménye alól.”
 • 104. Palmer2011 2011. április 04. 18:27
  „Ezt a Bucit igazán el lehetne végre tiltani a foglalkozásától is. Egy ilyen alakot léptessenek már le évekre a színpadról és a mikrofonoktól !!! Jogos a közügyektől eltiltása és a vezetéstől eltiltása is !!! És ha már a kárpótlásnál tartunk, Legyen neki kötelező inkább 2 évig közérdekű munkát végeznie. Pld. tolizni csípőtörött, combnyaktörött embereket egy kórházban ! Mennyivel termékenyebb "büntetés" lenne. Igazán meg kellene mutatni az embereknek, hogy nem a "legénykedés" meg a csillogó életemben gyönyörködés a legfontosabb feladat az életünkben, hanem az hogy mindenkinek adjunk méltányos emberi gondoskodást. Most ha a Buci pénzt fizet ezért-azért, meg kap egy felfüggesztettet, akkor kisebb lesz a pofája ? Nemigen hiszem.”
 • 103. őrgróf 2011. április 02. 18:42
  „Kirakatper. Ki jár jól, ha S. Bucit leültetik? A családja biztosan nem. Az idős bácsi ( aki olyan súlyosan sérült, hogy mindent úgy olvasott fel - val. amit az ügyvédje leírt? ) eltörött a combja ( kb. hetente 3 ilyen törés van, min. ) 70-80 évesen "már nem tud úgy dolgozni" - ne is dolgozzon, pihenjen, élvezze ami még hátra van at életéből?! - szintén nem, mert S. Buci a börtönben nem keres annyit, hogy kárpótlást fizessen neki. Jól csak a jogászok járnak, hisz reflektor-fényben lesznek jó ideig, - és mellesleg jól is keresnek addig. Ismerek (személyesen!) olyan embert, aki halálra gázolt valakit, és egy napot nem ült börtönben! Term. S. Buci bűnös, és kapjon is büntetést. Szigorút. És fizessen jogos kártérítést. De ne essünk át a ló másik oldalára...”
 • 102. varadipal 2011. április 02. 14:05
  „Két napja nem merem kinyitni a csapot, mert Stohl jogerőtlen büntetése folyik belőle.”
 • 101. zeuszka 2011. április 01. 20:11
  „Egy valamit nem kell elfelejteni, hogy ő visszaeső bűnőző aki cserbenhagyta embertársát. Börtönbe vele !!!!! A közvélemény is így akarja.”
 • 100. Zidane 2011. április 01. 14:15
  „"nyomozo" falun laksz látszik a minősités ott kezdödik.”
 • 99. MD2009 2011. április 01. 13:20
  „Most már vezetheti a "Csillag születik"-et, hiszen oda fog kerülni...”
 • 98. csanyilac@freemail.hu 2011. április 01. 12:25
  „Szegeny,most mar csak a Csillag szinjatszo korben,lathatjuk!!!!!”
 • 97. tol 2011. április 01. 11:55
  „hogy szégyenkezhet a Stohl anyukája! Valamint arra igen nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesz kárpótolva a maradandó fogyatékos...”
 • 96. ágimami 2011. április 01. 11:18
  „Teljesen félre kell tenni azt a gondolatot, hogy valaki ismert, vagy nem. Elkövette a bűncselekményt? IGEN! Nem semmi az, amit elkövetett. Nincs jogom minősíteni, ez borzalom. Mennyi BOMBA száguldozik az utakon? Bárki felelőtlenül ilyen cselekményre képes, igenis BŰNHÖDJÖN! Bodrogi Gyuszi Bácsi nem tudom miért jellemezte ily felmagasztalva Stohl Andrást. Ha a becsület, és tisztesség itt kezdődik.....?????????,”
 • 95. szandokán 2011. április 01. 11:13
  „Azt mondta a Bodrogi Gyula,hogy tehetséges szinész a SThol ezért szigorúnak találja a büntetést.Vagyok én is olyan tehetséges a szakmámban,hogy csak egyszer nézek el valamit már mehetek is a börtönbe.Úgy látszik a tehetsége után kapja meg a büntetését ez a semmire kellő drogos alkoholista visssza eső bünöző.Pénz beszél.”
 • 94. alfa258 2011. április 01. 09:52
  „Az biztos nem egyforma az "igazság"! De az általatok is említett eseteket tekintve Stohl büntije több. Az én ítéletem az lenne, hogy jogsi örökre el, az öregnek élete végéig fizessen kártérítést!!!!! És a többi károsultnak is a megfelelő kártérítés! Ha dutyiba megy, el kell tartani az adófizetők pénzéből, ami jóval több, mint amit a bérből és fizetésből élőknek jut naponta!!!! A mo-i börtönviszonyok röhejesek, többe kerül egy gyilkos "tartása", mint aki megkeresi a rávalót! Luxus körülmények, tv, konditerem, kaja, képzési lehetőség....stb. Qva jó!!!!”
 • 93. THK 2011. április 01. 09:21
  „90,
  biztosan nem, mert összevissza kavarod a fogalmakat (már "fegyház"-ról beszélsz, holott már az is súlyos, h börtönt kapott)”
 • 92. Pandora 2011. április 01. 08:58
  „77. Neszemetelj! 2011.03.31. 22:05

  ez nem rossz indulat kérdése!
  csak tudod ne azért mentsék már fel másodszorra is, mert ismert ember..
  ha pl. én követtem volna el ugyanezt, még 5 évet is a nyakamba sóztak volna. Először azért mert nő vagyok, másodszor azért mert ráadásul szőke, és harmadszor azért mert nem vagyok celeb. Súlyosbító körülmény, hogy kb 10 éve volt egy koccanásom, bár ott senki sem sérült meg, csak autók..

  És komolyan mondom nem értem a bírót! A kokain-fogyasztást végülis nem vették súlyosbító körülménynek, mert Stohl a baleset után önként bevonult a rehabra.
  Tegyük fel, hogy valaki balesetet okoz, és nincs jogosítványa. Mire a dolog a tárgyalásig elér, addigra ő megszerzi (erre elég 3-4 hónap gyorsított tanfolyamon. Akkor nem veszik figyelembe, hogy a baleset idején még nem volt jogsija??????????”
 • 91. Dema 2011. április 01. 08:45
  „Ez m mindent elmond egy emberről!
  http://indavideo.hu/video/STOHL_ANDRAS_soha_ki_nem_fogyo_pohara”
 • 90. ljro 2011. április 01. 08:37
  „akkor itt az ítélet,emlékezzetek:másodfokon 1,5év letöltendő,és elfogadják az ítéletet.jó magaviselet,4-6hónap fegyház,nem vészes....sőt,karácsonyra bestsellert írnak a kálváriából,úghogy még jól is jár...de azt a 4 hónapot töltse benn, sztem jópár év is ráférne, de legalábbis nem fog neki ártani...
  de ez csak 1 vélemény(meg 1 jóslat:-)))
  fogadjunk h igy lesz??
  :-)”
 • 89. ibibi 2011. április 01. 08:30
  „Hiába az őszinte megbánás , csak azt kapta amit megérdemelt , de még közel sincs vége lesz ebből még felfüggesztett , csak ki kell várni.”
 • 88. sebajtóbiás 2011. április 01. 07:42
  „77!
  Csak azt ne írd, hogy "böri". Gusztustalan.”
 • 87. Ganajtúró 2011. április 01. 07:30
  „" 76. oszi1 2011.03.31. 21:57

  De ha annyit mond majd:"Azé mee cigány vagyok?" :D Akkor biztos felmentik másodfokon." :DDDDD”
106 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

70 éves korában elhunyt Payer András énekes

Életének 70. évében elhunyt Payer András énekes, zeneszerző, a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakja. Tovább olvasom