Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Létrehozzák a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatalt

A kormány a nemzetgazdasági minisztert bízta meg a szervezet alapító okiratának 30 napon belül történő kiadásával.
Döntött a kormány a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal létrehozásáról - az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A december 2-val életbe lépő kormányrendelet szerint a hivatal önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, amely a mindenkori gazdaságpolitikáért felelős miniszter irányítása alatt működik. A hivatalt elnök vezeti majd, akinek megbízatása határozatlan időtartamú.

A kormányrendelet a hivatal feladatai között említi a gazdaságpolitikát megalapozó elemzések elkészítését, gazdaságpolitikai tervezési feladatok ellátásának támogatását és gazdaságpolitikai elemzési módszertani kézikönyvek elkészítését. A Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) gazdaságstratégiai és makrogazdasági elemzési, modellezési és értékelési tevékenységet is végez majd. Ezen felül kiemelt iparági stratégiai elemzési, értékelési és monitoring feladatokat is ellát majd a szervezet.

A kormány - szintén a Magyar Közlönyben megjelent - határozatban rendelkezett a Tervezési Hivatal létrehozásával kapcsolatos intézkedésekről. Ezek szerint a kormány a nemzetgazdasági minisztert bízta meg a szervezet alapító okiratának 30 napon belül történő kiadásával.

A Nemzetgazdasági Tervezési Hivatalban a határozat értelmében 100 fő dolgozik majd.

A szervezet létrehozásával egy időben a kormány arra hívta fel a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a belügyminiszter közreműködésével vizsgálja felül a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. tevékenységét, különös tekintettel az újonnan létrejövő NTH feladatkörébe tartozó területekre, és tegyen javaslatot azok újrastrukturálására.

Olvasóink írták

  • 2. DMagóg 2011. december 02. 16:38
    „1. szatyi 2011.12.01. 21:47: "Sok inproduktív- léhűtő elfért benne."

    Ne mongyá má´ ilyet! Ott készültek az ötéves tervek! Teljesültek is! Papíron!”
  • 1. szatyi 2011. december 01. 21:47
    „Volt már ilyen az "átkosban" is. Úgy hívták Országos Tervhivatal.
    Sok inproduktív- léhűtő elfért benne.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeért a két ülésnap: ismét borul a Ház napirendje

Folytatódott a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényjavaslat általános vitája az Országgyűlés… Tovább olvasom