Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Létrejön a soron kívüli ellátás, megszűnik a passzív táppénz

Elfogadta a parlament az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosítását. Ennek értelmében megszűnik a passzív táppénz, míg a táppénzen lévők soron kívüli ellátásban részesülhetnek. Az indítvány rendezi az egészségügyi dolgozók ügyeleti díjait és pihenőidejüket, továbbá kimondja: a szakmai kamarákba való belépés illetékmentes.
Az egészségügyi salátatörvényt - amelynek célja elsősorban a Széll Kálmán Tervben foglaltak végrehajtása - 269 igen szavazattal, 45 nem ellenében hagyta jóvá a Ház.

A jogszabály rendelkezik a biztosítási jogviszony megszűnését követő keresőképtelenség esetén járó, vagyis a passzív táppénz eltörléséről.

Emellett kimondja, hogy a táppénzen lévőket a járóbeteg-szakellátó intézményekben kötelesek soron kívül fogadni, ha az ellátást a keresőképtelenségét okozó betegségük miatt veszik igénybe. Ennek indoka, hogy a táppénzen lévők minél előbb igénybe tudják venni az egészségügyi ellátásokat, s így hamarabb visszanyerjék munkavégzési képességüket.

Olvasóink írták

 • 6. Minibusz 2011. június 29. 12:02
  „Hála a magasságosnak, a 19 évem alatt 1-szer kellett csak elmennem dokihoz.
  akkor megfogadtam hogy soha többet.
  jön a mamóka, az etnikum, és még sorolhatnám, és mindegyik elében tolakodik, mert az egyiknek ez van a másiknak meg az.
  Egyébként meg igazándiból ha lenne ´sorszám´, mint pl a bankokban is, akkor nem lenne ilyen "én ki után jöttem" című műsor.
  Azzal meg egyetértek, hogy a 900.000 adófizető fizeti a többiek TB-jét, még akkor is, ha a közalkalmazottak is fizetnek, csak ugye az egyik zsebből a másikba megy.
  Szóval ennyi "előjogom" meg hasznom legyen már, ha egyszer dolgozom.”
 • 5. bánki 2011. június 29. 09:35
  „Tíz éve nem voltam táppénzen !
  Jó múltkor a körzeti orvosi rendelőben megtapasztaltam 9 öreg nyanyára egy, azaz egy ,,hím"nemű jutott.

  Mellesleg az egy-két napos táppénzt az Én cégemnél inkább kifizetjük mint, hogy azt a Q-a sok adminisztrációt felvállalja a cég. Kismama gyerek beteg két nap - nem játszik. SZTK orvosi nagy körmenet színtén nemjátszik.

  Viszont minden dolgozó lojális a céghez.

  A maszek világban a sumákoknak annyi - ugyan is a ,,többi" dolgozónak szükséges a kieső munkát hozni. A hivatalokra és az állami vízfejre ez nem vonatkozik.

  A multiknál a ,,bérrabszolga" kétszer meggondolja, hogy kiírassa e netán magát.

  A mezőgazdaságot már nem is említem !”
 • 4. nemecsekerno_007 2011. június 28. 18:59
  „3. kisemberke 2011.06.28. 14:58

  Ez meg azért van, mert sokan nem fizetnek TB-t, illetve sokakaknak más keresi meg a TB-jét. Kevés a pénz és túl sok felé kell osztani, az eljárások meg egyre költségesebbek. Ilyen ez a kirovó-felosztó rendszer, ez (is) az amit nem lehet fenntartani. : (”
 • 3. kisemberke 2011. június 28. 14:58
  „Kedves rókus1! Nem azért kapsz oly sokára időpontot bárhová is mert az mind VIP beteg előtted,hanem mert úgynevezett finanszírozási ráta létezik a járóbeteg ellátásban is,úgy mint osztályos ellátásban is.Tehát van egy x keret amit finanszíroz az OEP,a többi pedig saját költségvetésből megy annak az intézménynek aki ellát téged.Kevés "maszek" beteg van akit eléd "tolnak" mert pl.én mint eü dolgozó is akkorra kapok időpontot mint bárki más....ha csak nem haldoklom.Amúgy meg ha annyira akutnak tartanak egy esetet akkor minden orvos intézi a betegnek a sűrgős vizsgálatokat.”
 • 2. rókus1 2011. június 28. 07:33
  „Na eddig is" sziktóber" közeli röntgen,vizsgálati és kezelési időpontokat kaptam, a "csókosok" miatt! most majd még hátrább kerülök,mert elém beosztottak biztos,hogy mind s o s ,vagy" táppénzes "betegek lesznek....”
 • 1. utopia 2011. június 28. 06:08
  „A soron kívüliség nem rossz kezdeményezés, de nagyon sok munkálattónál, ha elmerészelsz menni egyáltalán az orvoshoz, jobb esetben egy-két nap szabadság jöhet szóba. A táppénz egyenlő a kirúgással.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangosbeszélőn szólalt meg Novák Előd a parlamentben, megvonták tőle a szót

A jobbikos Novák Előd hétfőn este hangosbeszélőn szólalt meg a Parlament üléstermében frakciótársa… Tovább olvasom