Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Leváltották a fehérvári Vörösmarty Színház igazgatóját

Visszavonta a Vörösmarty Színház igazgatójának vezetői megbízatását Székesfehérvár közgyűlése; a képviselők szerdán, a polgármester indítványára, rendkívüli zárt ülésen döntöttek erről - tájékoztatott Brájer Éva (Fidesz), a kulturális ügyekért is felelős alpolgármester.
Tájékoztatása szerint a teátrum élére 2008-ban kinevezett Vasvári Csaba április 27-én távozik igazgatói posztjáról, de a társulat tagja marad. A színházvezető posztjának betöltésére hamarosan pályázatot írnak ki. Az új direktor megválasztásáig a teátrum szervezeti és működési szabályzata értelmében a művészeti vezető irányítja a színházat.

A megbízatás visszavonásának okairól Brájer Éva azt mondta, hogy az többhónapos folyamat következménye.

Vasvári Csaba leváltásáról szerdán este közleményt juttatott el az MTI-hez az önkormányzat kommunikációs központja.

Az abban megfogalmazottak szerint az egy ellenszavazat mellett meghozott döntés oka az, hogy "a fenntartó önkormányzat bizalma az utóbbi hónapokban megingott a Vörösmarty Színház vezetésében."

"Székesfehérvár és a megye színházkedvelő közönsége joggal várja el önkormányzatunktól, hogy a fenntartásában működő színházat, amely évente több száz millió forintból gazdálkodik, a vidéki színházak legjobbjai között tartsák számon. A nagy többséggel meghozott közgyűlési döntéssel a várost irányító testület a továbblépés, a fejlődés útját nyitotta meg" - indokolta a menesztést Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester.

A közlemény szerint Székesfehérvár önkormányzata korábbi ülésein többször foglalkozott a színház működésének kérdéseivel, és fenntartóként javaslatot is tett a szükséges gazdasági és szervezési teendőkre. A cél az volt, hogy az intézmény pénzügyi egyensúlya helyreálljon, és megálljon a nézőszám csökkenése.

"A színház vezetésében azonban az utóbbi hetek-hónapok során megrendült a bizalom. A testület (...) arról döntött, hogy a jövőben más vezetőre bízza a város legnagyobb intézményének irányítását. Vasvári Csaba igazgatói munkáját a közgyűlés megköszönte, színművészként azonban továbbra is számít közreműködésére a városvezetés" - olvasható a közleményben.

A leírtak szerint Cser-Palkovics András azt mondta, hogy olyan vezetőre számít a város, aki stabilizálja az intézmény működését, visszaszerzi az elvesztett nézőket, és szélesebb közönséget vonzó, igényes alkotásokkal a Vörösmarty Színházat ismét a vidéki színjátszás egyik fellegvárává emeli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holtan találtak az idős házaspárra

Holtan találtak egy idős házaspárt otthonukban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón szerdán este -… Tovább olvasom