Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Lezárult a Hospinvest-per Balassagyarmaton

Hétfőn lezárult a Hospinvest-per, amelyet az egri önkormányzat indított a Heves Megyei Önkormányzat, valamint a Hospinvest Zrt. ellen a városi kórház működtetése ügyében. Ítélethirdetés március 17-én lesz - értesült a Független Hírügynökség.
A Nógrád Megyei Bíróság hétfőn elutasította az alperesek, vagyis a Heves Megyei Önkormányzat és a Hospinvest Zrt. kérelmét, miszerint a tárgyalást halasszák el addig, amíg jogerős bírói ítélet nem születik abban a kérdésben, hogy jogosan kötött-e szerződést a hevesi közgyűlés a Hospinvesttel. Ezt ugyanis a közigazgatási hivatal már semmisnek nyilvánította, viszont a döntés ellen fellebbezett a szocialista vezetésű Heves megyei önkormányzat. Ha a Nógrád Megyei Bíróság ennek a pernek a jogerőre emelkedését bevárta volna, az akár évekkel is elhúzhatta volna az egri kórház működtetésének privatizációs ügyét. A döntést elégedetten fogadta az egri polgármester, Habis László.

Barsi József, a Nógrád Megyei Bíróság szóvivője a elmondta: elfogultság miatt került bíróságukra Heves megyéből az egri kórházügy. Az elsőfokú tárgyalás második napján a felek meghallgatását követően a tárgyalást vezető bíró az ügyet lezárta, ítélethirdetés március 17-én, 11 órakor lesz. Az egri kórházvédők azt várják, hogy az elsőfokú ítélet kimondja, hogy a Hospinvest pályázata érvénytelen volt, ezért a vele kötött szerződés is érvénytelen. Igaz, a döntés akkor is megfellebbezhető lesz - tette hozzá Pócs Alfréd, a Heves Megyei Orvoskamara és a Hospinvestnél munkát nem vállaló Egri Kórházvédők elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhalasztották el a szállásadójukat megölő élettársak ítélet

Váratlanul elmaradt az ítélethirdetés annak a párnak az ügyében, akik megölték és elásták… Tovább olvasom