Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Lezárult a vizsgálat a hamis diagnózisok ügyében

Budapest - Lezárult az egykori Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet által végzett belső vizsgálat, amelyből kiderül: kétszázhat rokkantsági eljárásból huszonnyolc esetben állítottak ki hamis diagnózist az egri orvosok - értesült a Magyar Nemzet.
A napilap szerdai száma ismerteti, hogy a szociális államtitkárság szerint azok a doktorok, akik pénzért készítik el a szakvéleményt a rokkantnyugdíjról, évente legalább harmincmilliárd forintos kárt okoznak az államnak.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Soltész Miklós, a tárca szociális ügyekért felelős államtitkára még 2010 novemberében szólította fel az intézet főigazgatóját, hogy vizsgálja ki az egri korrupciós ügyet. Pósfai Gábor vizsgálata annak a két igazságügyi orvos szakértőnek a tevékenységére terjedt ki, akiket vesztegetésen értek a rendőrség munkatársai. A két orvos esetenként százezer forintot fogadott el azért, hogy leszázalékolási eljárásokat befolyásoljon. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő szakértőket a rendőrség hivatalos személyként hivatali hatalommal való vesztegetés bűntettével gyanúsítja - ismerteti a Magyar Nemzet.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2011. február 09. 11:20
    „Már csak egyet várhatunk (sajnos várhatjuk): A csaló, korrupt orvosokat örökre eltiltani a hivatástól, az okozott kárt kamatostul megtéríttetni velük ha szükséges vagyonelkobzással, a korrupció miatt pedig letöltendő börtönbüntetést nekik!
    A korrupt, csaló álnyugdíjasokkal szemben példás ítéletet vesztegetés miatt, az eddig jogtalanul felvett pénzt kamatostul visszafizettetni ha kell vagyonelkobzással, minden segélyből kizárni munkaképessé nyilvánítás mellett!

    A hatóságok pedig folytassák és szigorítsák a felderítést az egész országban! Szűkebb pátriánkban békéscsabai orvosmaffiáról terjednek hívek, sőt pontos tarifa összegek is járnak szájról-szájra.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszületett az egyezség az új felsőoktatási törvényről

Budapest - A felvételi követelmények szigorítását, a vidéki főiskolák megerősítését, a hazai és… Tovább olvasom