Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Lezárultak a középiskolai felvételik

Lezárultak a középiskolai felvételik, a tíz soproni középiskola rangsorolta a diákokat. Túljelentkezés szinte mindenhol megfigyelhető, ám ez azzal magyarázható, hogy minden diák korlátlan számú helyre beadhatja felvételi kérelmét.
A nyolcadik osztályt végzők számára eldőlni látszik, hogy ki hol folytathatja tanulmányait ősztől. A kép még nem teljes, a jogorvoslati kérelmek és fellebbezések még dönthetnek néhány esetben. Túljelentkezés szinte minden iskolában van, ám ez megtévesztő lehet, ugyanis a tanulók korlátlan számú jelentkezési lapot beadhatnak. Mivel a középiskolák nem „látják”, hogy intézményüket a gyerek hányadik helyre jelölte, ez nem lehet döntő szempont a felvételi kérelem elbírálásánál.
Kelendőnek mutatkoztak a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola padjai, itt a szakközépiskolai osztályba 497-en jelentkeztek, a felvettek száma 112. A szakiskolai képzésre 64 jelentkezési lap érkezett be, és mindössze 28 diák került be. A Széchenyi István Gimnázium szintén népszerű, a hatosztályosba a 139 jelentkezőből 60, a négyosztályosba jelentkező 107-ből 32, a nyelvi előkészítő osztályba jelentkező 74 tanulóból 32-en nyertek felvételt.
A VasVilla gimnáziumi osztályába 96 lap érkezett a 29 helyre, a szakközépiskolába 316-an jelentkeztek 90 helyre, míg a szakiskolai képzésre 79-en jelentkeztek 18 helyre. A Handlerbe szintén tömegesen érkeztek a jelentkezési lapok. Szakközépiskolai osztályába 357 kérelem érkezett a 147 helyre, a szakiskolába pedig 273 a 68 helyre. A Fáy András Gazdasági Szakközépiskola 292 jelentkezési lapot regisztrált a 90 helyre.
A nem önkormányzati fenntartású intézmények közül a Roth Gyula-iskolába 161 lap érkezett és 122 új tanulót fogad az intézmény szeptembertől. Az Eötvös-iskola három osztályába összesen 255-en adtak be felvételi kérelmet, ide 87 tanulót vesznek fel. A Szent Orsolya-iskolát 120-an jelölték be, itt 26-an tanulnak tovább a négyosztályos képzésben. A Berzsenyi-gimnázium négy évfolyamába 169-en jelentkeztek, ide 70-en kerülhetnek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ára lehet a fokhagymának

Félő, hogy idén sem lesz megfelelő piaci ára a fokhagymának, pedig a körülmények hosszú évek óta… Tovább olvasom