Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Liftet terveznek az otthonba

A megyei önkormányzat a közeljövőben szeretné megoldani a jobaházi idősek otthona akadálymentesítését. A beruházás 16 millió forintba kerülne, amihez pályázati segítséget várnak.
A megyei közgyűlés a februári ülésen támogatta a jobaházi idősek otthona akadálymentesítését. A cél érdekében a megye az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium Fogyatékosok Esélye Közalapítványához nyújt be pályázatot.
A pályázathoz felmérték a megyei fenntartású intézmények igényeit. Az épületek műszaki paramétereinek vizsgálata alapján döntöttek a jobaházi kastély mellett. Az épületegyüttes komoly hiányossága, hogy nincs benne teherszállításra is alkalmas személyfelvonó, jelenleg a négy szint közti mozgás és teherszállítás csak a lépcsőházon keresztül lehetséges.
A megye tavalyi költségvetésében a mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedésének biztosítására jóváhagyott ötmillió forintból a beruházáshoz és a pályázat benyújtásához szükséges összes tervdokumentációt elkészítették, 996 ezer forintból. A fennmaradó összeg a kivitelezés megkezdéséhez szükséges.
Jelenleg a hatósági engedélyezési eljárás van folyamatban. A beruházás összköltsége 16 millió forint lesz, amihez a Fogyatékosok Esélye Közalapítványtól a maximálisan igényelhető 3 milliós vissza nem térítendő támogatásra pályázik az önkormányzat. A fennmaradó 9 millió forintot az idei költségvetésben biztosítják.
A tervek szerint az épület déli oldalán, külső

gépházban egy hordágy szállítására is alkalmas,

1350 kilós teherbírású, 4 szintes, automata ajtókkal szerelt személyliftet alakítanának ki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei civilsiker

Szombathelyen rendezték a Nemzeti Civil Alapprogram kollégiumválasztó elektori gyűlését, amelyen a… Tovább olvasom