Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Lilo és Stitch - A csillagkutya (Lilo & Stitch)

A Walt Disney-filmek hagyományait követve, ez a mese is kalandos és szívmelengető egyszerre: emlékezetes tájakon érdekes figurák bolondoznak a gyerekek és felnőttek legnagyobb örömére. Ezúttal Elvis Presley dalai is hozzájárulnak a hatáshoz!
rendező
: Dean Deblois, Chris Sanders
forgatókönyvíró: Chris Sanders
operatőr: Alan Silvestri
zene: Alan Silvestri
látványtervező: Paul A. Felix

szereplő(k):
Daveigh Chase (Lillo hangja)
Chris Sanders (Stich hangja)
David Ogden Stiers (Jumba hangja)
Tia Carrere (Nani hangja)
Dean Deblois
Jason Scott Lee
Ving Rhames

A film sztorija

Valahol messze-messze, egy távoli galaxisban egy bogaras tudós genetikus kísérletei során különös, szeretetre alig méltó lényt teremt. A Galaktikus Szövetség persze leleplezi a bűnöst, börtönbe csukja, teremtményét pedig száműzi. A kis izé megszökik, és egy békés, távoli bolygó, békés kis szigetén bújik el: Hawaiin. Attól kezdve Hawaii nem békés többé...

Egy magányos kislány, Lilo, megtalálja a jövevényt, kóbor kutyának nézi, és örökbe fogadja. Lilo egyedül sem volt a jóság szobra, de most méltó párjára akadt. Az új kutya idomíthatatlannak bizonyul. Amit nem tud felfalni, azt megrágja, ami még neki is túl rossz ízű, azt összetöri, felborítja vagy vízbe ejti. De valami mégis megváltozik benne: még az őrült tudós sem gondolta volna, hogy az új élőlény képes a szeretetre. Márpedig a csillagkutya fokozatosan megszereti új gazdáját. Épp akkor, amikor üldözői a nyomára akadnak, és haza akarják toloncolni...www.port.hu

Kritikák


Richard Scheib (SF Reviews)

"A legnagyobb probléma, amivel a közönségnek szembe kell néznie, hogy a Lilo és Stitch egy atipikus Disney film. Míí a legtöbb Disney produkció mint egy szent egyszégnek tekinti a családot, a Lilo és Stitch tudatosan jeleníti meg a családi zűröket: a hősnő például árva, akit a nővére nevel fel némi gyámügyi segítséggel, de egy mellékszál tanúsága szerint olykor olykor harcolva a gyámüggyel."

A teljes cikk

Film Hobbit

"Majdnem kellemetlenül érzem magam, hogy bírálok egy olyan filmet, amin végig jól szórakoztam, de az igazság az, hogy rosszul van öszeállítva. Még az animáció is gyenge. Akárki rajzolta is a karaktereket, a lézerfény olyan, mint a vízsugár, a tűz pedig annyira gyenge, mintha Nickelodeon-gyártmány lenne. Még az emberábrázolás sem következetel, Lilo hasizmai például tökéletesen ki vannak kockázva, a biztonsági őr lába viszont olyan, mintha a hasán keresztül az állából nőne ki.

Lehet azt mondani, hogy ez a Disney jövője. Kevésbé intézményes, szabadabb, kevesebb tradíció. Oké, benne vagyok. De ha ez azt jelenti, hogy rászabadítom a gonosz szellemét az ártatlan gyerekekre úgy adva el a fizikai erőszakot, mint egy mókás dolog, akkor vegyenek ki belőle! Persze élveztem a mozit, de ez még nem jelenti azt, hogy nincs lelkiismeretfurdalásom."

A teljes cikk


Nemzetközi filmtár


IMDb.com
AllMovie Guide

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meg Ryan, a 'totális divatroncs'

A világ legrosszabbul öltözött hölgye tavaly Anne Nicole Smith volt, megelőzve többek közt Meg Ryant… Tovább olvasom