Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Lincshangulat Bercelén - két kisgyereket ütöttek el

Két szánkózó kisgyereket ütöttek el szombaton a Nógrád megyei Bercelen, a hét- és nyolcéves gyerekek életveszélyesen megsérültek. A helyszínen lincshangulat alakult ki, a közrendet állandó rendőri jelenléttel biztosítják a faluban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
Dankóné Nagy Éva elmondta: a hétéves kisfiú és a nyolcéves kislány szánkóval csúszott egy autó elé, a jármű több méteren keresztül tolta őket maga előtt. Az autót egy 43 éves szandai nő vezette.

A helyszínen összegyűlt mintegy 50 fős tömeg körében lincshangulat alakult ki, ennek során egy, a balesetben nem érintett, arra haladó autó vezetőjét egy ember ököllel megütötte, egy másik pedig az autóját rongálta meg.

Az utóbbi autó vezetője, egy 33 éves galgagutai férfi az elsődleges adatok alapján könnyű sérüléseket szenvedett.

A szóvivő közölte: a baleset körülményeit a főkapitányság balassagyarmati közlekedési alosztálya vizsgálja, míg az elkövetett egyéb bűncselekmények vonatkozásában a balassagyarmati kapitányság indított büntetőeljárást.

Hozzátette: a helyszínre kiérkező rendőrök a jogsértéseket megszüntették, és megakadályozták a további jogsértések lehetőségét.

A szilárd közrend és közbiztonság fenntartásáról a későbbiekben is állandó rendőri jelenléttel gondoskodnak - mondta.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a garázdasággal gyanúsítható két helyi lakos jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, a rendőrség megkezdte felkutatásukat.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. babakocsis 2010. december 07. 00:58
  „csak annyit kérdezek: Miért ott szánkóztak a gyerekek?????
  Józan ésszel: nem engedem út mellett szánkózni a gyerekemet.
  Melyik szülő engedte oda? Ha nem tudott róla, akkor miért nem tudott róla???”
 • 42. novaklaszlo56 2010. december 06. 14:50
  „Bűnbánatra és vezeklésre minden bűnösnek lenne oka. A kérdés már csak az, ki és miben tartja magát bűnösnek, meg hogy vannak-e ad abszurdum ártatlanok...
  Amivel egyetértek: szigorú, őszinte tényfeltáró önvizsgálat. Mindenkinek. Az egész falkának, bármily szempontú (!!!) majoritásostul, minoritásostul, egymásra mutogatás helyett. Az alapos okfeltáró mélymerülés után az utóbbi nyilván el is marad, mert csend, és tétova, szégyellős mosoly váltja fel a gőgöt, s azután megindulhat a mennyek országának a földi felépítése. De nem így lesz, mert... Tudjuk, miért. Mert jobb így. Azt hisszük. Homo erectus ludens sapiens sapiensis crucius catolicus crassus futurus furunculus furius... Bassus!”
 • 41. jozko 2010. december 06. 13:00
  „Álljunk meg egy polgári szóra!
  Rasszizmus nélkü!

  Az önbíráskodásra a törvény nem ad felhatalmazást!
  Bizonyos balaeseteknél , vagy az őket ért /vagy vélt/ sérelmeket egyesek azonnali lincseléssel próbálták megtorolni, már nem először!
  Pontosan azok érzik hátrányos joghelyzetben magukat, akik sem a büntetőjogban, sem a polgári jogban még halvány kísérletetsem tesznek a jogkövetésre!
  Az esélyegyenlőség nem így működik!

  Én az egészséges kompromisszumok híve vagyok, knfrontáció helyett a megbékélésre hajlok /nem feltétlenül!/
  El kell fogadjam viszont, sőt nagyon is helyeslem ACHILLEUS -egészen más témában fogant- intelmét:

  A megbékéléshez, megbocsátáshoz hozzátartozik a bűnbánat!
  Erre nemigen látok példát!”
 • 40. novaklaszlo56 2010. december 06. 12:22
  „Sügér63 hiteles esetleírása hitelesen mutatja be a kis hazánkban dúló és sajnos elmélyülő etnikai (van másféle is!) konfliktus egyenes következményeit. És ez csak a kezdet, ha nem sikerül kezelni, megoldani az egész társadalmat átjáró, mélyen gyökerező problémákat, akkor ezek a kisülések sokkal fájdalmasabbak is lesznek, nem is sok idő múlva. A gyökerek mélyen vannak, a probléma pedig iszonyúan kiterjedt, és alapvetően nem is kizárólag etnikai jellegű, sokkal inkább az egész társadalom már-már totális erkölcsi "lepusztulásának a következménye - ahogyan minden bajunk is az, ide értve az egyre súlyosabb, milliós tömegek számára a nyomor különböző szintjein való perspektívátlan vegetálást is, amely, növelvén a félelmeket, természetesen tovább rombolja a még esetleg menthető (köz)erkölcsi értékeinket. Ezek hordozója pedig - és ezt egy percre se felejtsük el! - maga az ember, akivel a mi társadalmunk egyre kevésbé hajlandó törődni, kivéve a felpuffadt "ÉN"-ek másokkal szembeni gátlástalan önzését. A kisebb-nagyobb csoportok sem "közösségek" már emiatt, hanem átmenetileg összeverbuválódó, egymás ellen harcoló alakulatok...
  Hagyjuk, hosszú ez, és valószínűleg senkit sem érdekel, miként a Rókus1 által említett cigány vezetőket sem hatja meg különösebben az övéik (ők egyébként a mieink is!) sorsa, de ez, a fentiek tükrében cseppet sem meglepő, tekintve, hogy ők is emberek, akik ugyanebben a társadalomban..., mondjuk így: élnek. Mint a többi ember, mint "mi" (az idézőjel az egyes csoportok egymástól való éles elkülönülési szándékára utal).
  A lényeg ismét és sokadszor: ennek a társadalomnak az egyénei (=emberek) vagy együtt szenvednek reménytelenül, egymás szájából az utolsó falatot is kipiszkálva, és pusztulnak el kínok között, vagy felismerik végre a közös érdekeiket, és együtt(működve) élik túl a megpróbáltatásokat. Ehhez persze a pöffeteg egó túlnyomását jócskán csökkenteni kellene, ez pedig, úgy tűnik, nem fog menni. Értem, hogy miért. Viszont így marad az első verzió. Renben, ha ez a "többségi akarat", nincs mit tenni: így lesz.”
 • 39. szilléri 2010. december 06. 10:58
  „1944-ben deportált romákért két magyar sem volt akik kiálltak volna !

  Kezdem érten !”
 • 38. rókus1 2010. december 06. 10:32
  „a bajok egyik okozója sztem az ,hogy a művelt cigány is csak a jogai megismerésére,lehetőségei max.kihasználására,a törvények adta kiskapuk megnyitására buzdítja tudatlan testvéreit( jó esetben!!!!!) az emberi hibáikra , ugymint tanulás,munkavállalás,igazság,igazmondás,önmérséklet,önvizsgálat,önkritika, tolerancia HIÁNYA és ezen tulajdonságok elsajátítása( stb,stb ..)hogy csak néhányat említsek egyáltalán nem szerepel a listájukon. részükről még a velük való foglalkozást sem látom, (kivéve:választások időszaka) pedig ők biztos jobban és többet tehetnének értük mint mi,hisz beszélük a nyelvüket ,ismerik a szokásaikat,ismerik őket, stb...vagyis"fajtabéliek"(jobb szó híján)de valamiért még sem nyomulnak segíteni szegény testvéreiknek.vajon miért van ez?”
 • 37. Falcao 2010. december 06. 09:38
  „maros50 ha nem vetted volna észre a híradásokban szándékosan elferdítik az igazságot.Vagy láttál már olyat, ahol nevén nevezték a gyereket a híradóban?(remélem érted.)”
 • 36. maros50 2010. december 06. 08:51
  „Kedves Novák László!
  Nem küldtem moderálásra itteni hozzászólásokat.A flexsnake hozzászóló képben van.
  Az esti hiradások merőben más színben számoltak be a tragikus eseményekről.Számomra az a szomorú,hogy két gyerek életveszélyessen megsérült,hogy egyre több gyermek baleset történik akár kijelölt gyalog átkelő helyen és bárhol.A szélsőségeseket egy cseppet sem érdekli a gyermekek halála.Tudod a magyar gárda megszünt nem öltözhetnek be.Marad egyetlen szórakozásuk(cigánykodni) hagyományaikat ápolni.Az vigasztal,hogy előbb utóbb
  eltünnek a hozzászólások számából is kitünik.
  Visszatérve az ocsmány hozzászólásokra különössen flexére amikor hősőknek nevezi a gyilkosokat és reménykedik abban,hogy a gyilkosoknak lesz követői és folytatódik ártatlan emberek meggyilkolása.Ezek az emberek képben vannak.”
 • 35. sügér63 2010. december 06. 00:15
  „Ez a baleset véletlen volt! De az nem véletlen, hogy a szomszédságunkban lakó roma család eltorlaszolja a közös kijáratot és lazas kisfiamat szakadó esőben biciklivel vittem az ügyeletre, mert a kocsival nem tudtam kiállni.Vagy ugyancsak a feleségemnek kelllett elugrania gyógyszerért a patikába, de nagytestü korcs kutyájuk beszorította az udvar sarkába. Fent a kisgyerek jajveszékel,az udvaron a feleségem kiabál segítségért. A romák meg akartak verni ,mert bottal elhajtottam a kutyájukat és ezzel én őket provokáltam.(Ez Szegeden)”
 • 34. novaklaszlo56 2010. december 05. 21:29
  „Arról, Abinya, hogy súlyosan megsérült két kis kölyök, s az egyikük meg is halt, meg arról, hogy ezek az elkeseredett, feldühödött emberek tehetetlenségükben valóban rosszul reagáltak. Ezért már meg is indult az elkövetőkkel szemben a büntetőeljárás, valószínűleg csoportosan elkövetett garázdaság (vétség/bűntett? - ezt nem tudom, mert a részleteket nem ismerem) megalapozott gyanúja miatt. A többiek pedig kétségbeesetten próbálják védeni a helyszínről elmenekülő egyik elkövetőt. Én értem mindezt, és nagyon nem tetszik, hogy ilyen eseményekről kell egyre gyakrabban hallanom. Ha lehet, kérlek kímélj meg attól, hogy "mert a vérükben, a génjeikben", meg tudom is én, mijükben van! Egy fenét van! Miként ez a sötét, önsorsrontó előítélet sincs a génjeidbe programozva, hanem a falka adta biztonság reményében eltanulod a többiektől, hogy azok ki ne vessenek téged maguk közül, mert ezzel megszűnne a falka rád is kiterjedő védelme, s ezt olyannyira gyáva vagy (nem vonom vissza!) megkockáztatni, hogy még a teljesen nyilvánvaló igazságot is képes vagy elhazudni, még saját magad előtt is, akkora sikerrel, hogy egy idő után magadis elhiszed a legnagyobb baromságokat is, csak, hogy a falka tagja maradhass! A megjegyzést nem áll módomban visszavonni, de talán alacsonyabb hőfokon forr a véred, ha hozzáteszem, hiogy nem vagy ezzel egyedül: óriási a te, valóban többségi falkád. Sajnos. :(

  Jó éjt, szép álmokat! Tudom, nyugodtan alszol az igazad biztos tudatában! Irigyellek piszkosul!”
 • 33. KolompárRómeó 2010. december 05. 21:06
  „32. hozzászólás Falcao 2010.12.05. 18:40

  Valami ilyesmit olvasni véltem már ezen az oldalon :D”
 • 32. Falcao 2010. december 05. 18:40
  „Hirtelen összefutott a kiccsalád nyilván csak a környezetüket szépítgették éppen azért tudtak ilyen hamar összegyülni.”
 • 31. abinya 2010. december 05. 18:38
  „Rafael...Miről beszélünk?Cig...ok....Pfujjj....”
 • 30. jozko 2010. december 05. 18:11
  „19.Szervusz, Henriette!
  Tartsd szerencsédnek, hogy ékezetes a billentyűzeted!

  Egyébként a "begyüjtés" "begyujtás" nak hangzana- és Te is indexre kerülnél a moderátornál...”
 • 29. novaklaszlo56 2010. december 05. 17:34
  „Mivel ez témán kívüli, csak mellékesen: a sémi-hámi, alapvetően békét jelentő "shalom", "salem" (az előbbi héber, az utóbbi arab) nem azonos a szintén e nyelvcsaládbéli óhéber "amen"-nel, ami nagyjából ezt jelenti: akarom, hogy úgy legyen.
  Sebaj, ettől még téphet tovább ezerrel a gyűlölködés.

  Szebb jövőt!
  Shalom! - ha így jobban tetszik neked a részemről. Egyéb, gyűlölt népek nyelveit, mondjuk cigány nyelveket, nyelvjárásokat sajnos nem beszélek (héberül is jószerivel ennyi a tudásom), szóval most érd be ennyivel!. Talán ez is elég lesz ahhoz, hogy ökölbe szoruljon az árja magyar talpad is... :)
  Atyaég! De szegények vagytok ti! És pokolian szenvedtek is ettől... Pfff... Pedig nem lenne muszáj.”
 • 28. novaklaszlo56 2010. december 05. 17:23
  „Úgy legyen!
  Így jó? :)”
 • 27. dodó 2010. december 05. 17:20
  „moderálva”
 • 26. novaklaszlo56 2010. december 05. 17:01
  „Remélem, Maros50, egyetlen itteni hozzászólást sem küldtél moderálásra. Hadd éktelenkedjenek csak itt mind! Hadd lássa mindenki, mi folyik itt, milyen szédítő intellektuális magasságokba képes a mi kis hazánk felszárnyalni!
  A rohadt életbe! És közben "szebb jövőt" kíván..., mit kíván: követel magának!!!
  Félelmetes!

  És eközben tulajdonképpen az égvilágon semmit sem tudunk az események részleteiről: hogy került a kölyök az autó elé, ki mit és miben hibázott... Pedig ez lenne a lényeg, nem pedig az, hogy a félelmeiktől hiperérzékennyé vált emberek miként tudnak kifordulni önmagukból, amikor egy ilyen balesetben is az országra nagyon is jellemző, és egyre rémísztőbb, gyilkos rasszizmus támadását vélik felfedezni.

  Mi lesz velünk? Mi történik és mi lesz ezzel a nyomorult kis országgal?! Megtesszük hát a világnak azt a szívességet, hogy elpusztítjuk magunkat? Mert, ha netán elfogynának, elvándorolnának innen a cigányok, mi akkor is találunk magunk között üldözendő, halálos ellenséget: bűnbakot, ugye, drága jó "csisztamagyar"emberek?! Miért nem gondolkodtok?! legalább a szörnyű önzéseteket értelmesen valósítanátok meg, de annyira elvakultatok, hogy még csak nem is értitek, mi a francról beszélek hozzátok! Azt hiszem tényleg kár is már a fáradságért...
  Ez az ország végképp reménytelen. Bűnhődje csak sírva-nyögve, önmagát akasztva-kaszálva a múltat, sjövendőt!
  Ámeen!”
 • 25. novaklaszlo56 2010. december 05. 16:37
  „Lincshangulat - de nem csak Bercelén. Látom, épül a szép, új, élhető Magyarisztán. Gratulálok! Talán jobb lenne, ha én is hátat tudnék végre fordítani ennek az országnak. Akár a romákkal együtt is, csak el innen, minél messzebbre!
  Előre is köszönöm az egyetértő biztatást!”
 • 24. maros50 2010. december 05. 16:34
  „23.Flexsnake!
  Több hozzászólásodban a büntetőtörvénykönyv ide vonatkozó büntető tényállását valósítod meg, nevezetessen a
  gyülöletkeltést és az uszítást.Javasolom neked,hogy változtass szemléleteden,mert képben vagy.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tanulmányok előrehaladásának sebességét szabályozná a HÖOK

Nem a lehetséges vizsgák számát maximálná, hanem a tanulmányok előrehaladásának minimális sebességét… Tovább olvasom