Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

LMP: 10 éve aljas támadás érte az USA-t

Tíz évvel ezelőtt ép erkölcsi érzékkel igazolhatatlan tömeggyilkosság, aljas terrortámadás érte New York és Washington városát - írta a 2001. szeptember 11-i terrortámadások évfordulóján az LMP nevében Szabó Tímea.
Az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának alelnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, a világ nagyobbik fele néma döbbenettel és mély együttérzéssel fogadta a hírt, "azóta azonban azt is tudjuk, hogy a szabadságjogok korlátozása árán elért relatív biztonság illúzió".

A tíz évvel korábbi történések történelemformáló hatása világosan látható, de maga a jelenség korántsem új keletű, mert a politikai, vagy világnézeti alapú erőszak nagyon hosszú múltra tekint vissza. "Ennek csak egyik, különösen visszataszító formája a politikai terrorizmus, amiről régóta tudjuk, hogy igazolásul választott célját sosem érheti el és csakis újabb erőszakot, sok esetben ugyanolyan igazságtalan, igazolhatatlan erőszakot szül" - írta Szabó Tímea.

Aki terrorcselekményekben részt vállal, támogatja, vagy akár csak igazolni próbálja, az kiiratkozik az emberiség ép erkölcsű részéből - bőrszíntől, vallástól, politikai meggyőződéstől függetlenül - olvasható a közleményben.

A terrorizmus félelmetes voltát kiemelve az LMP-s politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a félelem mindig rossz tanácsadó. Mint hozzátette, a demokratikus, az egyén méltóságát, jogait komolyan vevő államok a kiterjedt személyes szabadság okán jobban ki vannak téve a jogokkal visszaélő aljas támadásoknak, mint a tekintélyelvű, jogkorlátozó politikai rendszerek.

"Azt is tudjuk azonban, hogy a szabadságjogok korlátozása árán elért relatív biztonság illúzió. A hazafiságra hivatkozó fokozott állami ellenőrzés rendszeresen éppen a hazájukat szerető polgárok jogait csorbítja. Ráadásul szükségtelenül. A terrorizmus ellen a terrorizmus okainak felszámolása védhet meg" - írta Szabó Tímea.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptember 11. - Orbán levélben fejezte ki együttérzését

A miniszterelnök Obamának vasárnap írt levelében emlékezik meg a 10 évvel ezelőtti New York-i és washingtoni terrortámadások áldozatairól. Tovább olvasom