Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

LMP: a Darányi-keretterv előtt a stratégiát kellett volna elfogadni

Az LMP nem érti, hogy a hosszú társadalmi egyeztetésen átesett és régóta várt Nemzeti Vidékstratégia parlament elé terjesztése helyett miért "egy új, eddig senki által nem látott" tervvel állt elő a kormány - reagált közleményében Szabó Rebeka LMP-s országgyűlési képviselő hétfőn az MTI-nek a Darányi-terv bemutatása kapcsán.
A képviselő, aki egyébként az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának is tagja azt írta: a kormány által bemutatott újabb terv, a Darányi Ignác Terv a Nemzeti Vidékstratégia végrehajtását szolgálja. "Furcsa eljárás ez, de a Fidesztől nem szokatlan, amikor egy, még el sem fogadott stratégia végrehajtására jelentenek be végrehajtási tervet" - fogalmazott.

Az LMP véleménye szerint így a Darányi-terv és annak Orbán Viktor általi meghirdetése "leginkább egy újabb kommunikációs blöffnek tűnik, amelynek célja a vidékfejlesztési stratégiára hónapok óta hiába váró magyar vidék, az egyre nehezebb helyzetben lévő gazdálkodók megnyugtatása". A logikus sorrend az lenne, ha a kormány először elfogadná a már fél éve az asztalfiókban pihenő, a szakmai és társadalmi vitán már túlesett vidékfejlesztési stratégiát, és utána születne meg a végrehajtási keretterv - tette hozzá Szabó Rebeka.

A miniszterelnök hétfőn a Vidékfejlesztési Minisztériumban mutatta be a Darányi Ignác Tervet, a nemzeti vidékstratégia végrehajtási keretprogramját. Orbán Viktor a terv céljait a megőrzés, a megújítás és a minőség hármas jelszavával foglalta össze és beszédében sürgette a földtörvény módosítását, illetve további szabályok megalkotását a birtok- és tulajdonvédelem érdekében.

A konferencián mondott köszöntőjében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter közölte: a Darányi-terv magában foglalja egyebek mellett az uniós vidékfejlesztési forrásokból és a nemzeti költségvetésből megvalósuló programokat, a jogi szabályozás korszerűsítését és az intézményi működés újjászervezését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taxist rabolt ki a páros, negyed óra alatt elfogták őket

A bűncselekmény elkövetése után tizenöt perc alatt elfogták azt a két férfit, aki kirabolt egy taxist Székesfehérváron vasárnap éjjel. Tovább olvasom