Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

LMP: a Dunán is legyen elővárosi közlekedés!

Budapest főutcájának tekinti a Dunát fővárosi programjában az LMP, a párt így a Budapest és az agglomeráció közötti közlekedésbe is bevonná a folyót. Az LMP erről azután juttatott el közleményt az MTI-hez, hogy csepeli szervezete vasárnap bejárta a helyi Duna-partot, és bemutatta a "Vörös helyett Zöld Csepelt" című programját.
Az LMP-sek úgy látják, a ma gyakorlatilag "gyorsforgalmi útnak" használt Duna-partot vissza kell adni a városlakóknak. Somfai Ágnes, a párt fővárosi listájának 2. helyezettje új közparkokat, "rakparkokat" javasol, hosszabb távon pedig összefüggő sétányok kialakítására törekednének a Ráckevei-Duna partjától Újpestig.

Rámutatott arra is, hogy a fővárosba vezető utakon állandóak a torlódások, miközben a Duna vízi útja teljesen kihasználatlan. Pedig szerinte ezen a folyosón minimális beruházással megvalósítható az agglomeráció és Budapest belvárosának gyors, pontos, menetrendszerű összeköttetése gyors és kényelmes kéttörzsű hajókkal.

Tenk András, az LMP csepeli listájának vezetője arról számolt be, hogy a csepeli Nagy-Duna-ág partja, amely sok ezer kerületi lakos számára nyújthatna kikapcsolódási lehetőséget, jelen állapotában nem alkalmas aktív pihenésre, sétálásra, a terület ugyanis elhanyagolt, illegális fakivágások pusztítják, évente több köbméter hulladékot hordanak az ártéri területre, ami különösen környezetkárosító, mivel az áradások alkalmával a hulladékkupacok belemosódnak a folyóba.

Olvasóink írták

 • 9. DMagóg 2010. szeptember 20. 12:54
  „Rövidesen lesznek ingyen közbiciklik, tekerhetnek.
  Néhány ingyen csónak, azt evezhetnek!”
 • 8. koszone 2010. szeptember 20. 11:26
  „Őrültek.”
 • 7. szilléri 2010. szeptember 20. 05:55
  „Az MSZP és az LMP azon versenyez ki tud nagyobb hülyeséget bedobni a köztudatba.
  Horn Gyula is megígérte az ingyenes MALÉV jegyeket ( MAHART helyett) a ,,kis" nyugdíjasoknak.”
 • 6. Sportplusz 2010. szeptember 19. 22:58
  „mi ez ki ez az lmp .. élősködö homokosok,,, aberráltak klubja ??!! csodálom . hogy " TERIKE " black az mszp. és nem az lmp képviselő jelőltje ??!!”
 • 5. k.elvis 2010. szeptember 19. 22:57
  „Az LMP-nek az a nagy előnye, hogy őket is Amerikából pénzelik mint az szdsz utódpártját. Éppen ezért a médiában csak pozitív híreket hoznak le róluk szemben a Jobbikkal. Ennyi elég, hogy az agymosott nép rájuk szavazzon. Gondolkodás helyett sokan csak szimpátia alapján szavaznak. Ezt ki is használják. Egy kis vigyorgó smile figura, egy kis zöld máz és már más is a politika az emberek szerint. Átverés az egész ahogy a többi párt is a Jobbikot kivéve. Nem csoda, hogy közellenség a többi párt számára .A Fidesz sem a velejéig korrupt mszp-t akarja eltüntetni ,hanem a Jobbikot. Érdekes.”
 • 4. Ferrer 2010. szeptember 19. 22:15
  „LMP [ftw]!”
 • 3. jozko 2010. szeptember 19. 20:58
  „Kezdőknek úszás-oktatás, haladóknak vízenjárás!”
 • 2. dodó 2010. szeptember 19. 20:45
  „Egy autóbusz elvisz 60-110 embert, egy villamos 150-250-et, egy hév szerelvény 4-500-at.
  "...minimális beruházás..."? Kilométerenként egy (ha mindkét partot bevonja kettő) kikötő kiépített mólóval, feljárók bővítése, átalakítása, a felszíni tömegközlekedéshez való eljutás biztosítása, a buszok- villamosok pályájának módosítása, új megállók kiépítése. Ha ez meg van, már csak15-20 legalább 60-80 fős "kis"hajó, két oldali forgalomnál a duplája, és még nem váltottuk ki a rakpartot, csak tehermentesítettük.
  Ez a Tenkandris fajti kezet foghat a dugódíjas-ingyenes BKV-s Horvátcsabival.
  Eszükre szerények lehetnek, de a gondolataik...”
 • 1. mattil 2010. szeptember 19. 18:06
  „A városi hajózás nem lenne rossz ötlet, de igazából felesleges, ha végre összekötnék a Csepeli és Szentendrei Hév-et, ami már nagyon régi terv és 5-ös metróként szokták emlegetni. Igazából soha nem fogom megérteni, hogy miért nem ezzel kezdték a rendszerváltás utáni metróépítést, ami már régesrég készen lenne, hiszen egy alagutról van szó mindössze a Duna alatt, meg arról, hogy a kettes villamos vonalán feljebb jönne a Csepeli Hév..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalai láma: a harag és a félelem károsítja az egészséget

A XIV. dalai láma kifejtette: a düh, a harag elhomályosítják a tisztánlátást, az agresszió pedig "még rosszabb reakciókat szül". Tovább olvasom