Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

LMP: a kormány hozza nyilvánosságra nyugdíjelképzeléseit!

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra nyugdíjelképzeléseit és arról indítson széles körű, érdemi társadalmi vitát - jelentette ki csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.
A párt választmányi szóvivője azt mondta, hogy a nyugdíjkoncepcióról szerdán kiszivárgott és a sajtóban megjelent részletekből azt derül ki, hogy az ígéretekkel ellentétben nem járnak jobban, akik átléptek az állami rendszerbe, több százezer ember előrehozott nyugdíját segéllyé alakítják és nem készült el időre az egyéni számlák rendszere sem.

Szavai szerint "a kormány úgy kezdett bele a rombolásba, hogy az építkezéshez még terve sincsen".

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a tervezet alapján nem járnak jobban, akik a magán-nyugdíjpénztári rendszerből átléptek az államiba. Hozzátette, az irat szerint a kabinet úgy számol, hogy a munkáltatói járulék csak a rendszer fenntartására lesz elegendő. "Tehát a kormány (…) maga is elismeri, hogy hosszú távon sem a demográfiai problémákra, sem a foglalkoztatási válságra nem tud érdemi megoldást találni" - mondta Vágó Gábor.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az alaptörvény módosításakor elhangzott, csak a rendvédelmi dolgozókra vonatkozik az a rész, amely szerint az előrehozott nyugdíjból "segély" lesz. Értelmezése szerint a kiszivárgott tervezetből viszont "feketén-fehéren" kiderül, hogy több százezer ember kap majd segélyt az előrehozott nyugdíj helyett.

Arra is kitért, hogy a "nyugdíjeinstandkor" a kormányzat ígéretet tett rá, már májusban kész lesz az egyéni számlák rendszere. A politikus viszont kijelentette, most az látszik, hogy csak júniusban kezdtek el egyáltalán azon gondolkozni, hogyan épüljön fel a rendszer és jelenleg még "fogalmuk sincs", hogyan kellene végrehajtani az átalakítást.

Olvasóink írták

 • 5. bánki 2011. július 02. 07:29
  „Az LMP egy szekta. Sem tagsága, sem pedig tiszta politikai képe nincs.

  <moderálva>”
 • 4. lütyő 2011. július 01. 18:35
  „Az LMP-nél még a szakszervezetek is tájékozottabbak, ők kivételesen tudják, hogy mi a kormány álláspontja: http://www.hsz.hu/rovatok/akt/legfontos0630/
  "A Kormány álláspontja szerint az öregségi korhatár előtt folyósított szolgálati járandóság keresetpótló juttatásnak minősül, ezért az abban részesülőnek is hozzá kell járulnia a nemzetgazdaság kiadásaihoz."

  szolgálati nyugdíj=szolgálati járandóság=keresetpótló juttatás= adóköteles jövedelem=segély

  Így lesz a kutyából szalonna.”
 • 3. bánki 2011. július 01. 11:55
  „<offtopic>”
 • 2. történész 2011. július 01. 11:22
  „igazságkereső

  én úgy érzem nincs igazad ebben a témában,mivel a moderátor itt már részre hajló,(mivel nem a nyugdíjról szólsz,hanem kampányolsz)hiszen arról van szó,hogy megszerzett dolgodat-törvényest-vesznek el.Ha lopta vásárolta bírói úton el lehet a nyugdíját venni,de élő legitim kormányok törvényeit visszamenőlegesen egy demokratikus rendszerben nem lehet meg semmisíteni.Szomorú az,hogy az egyirányú utcába tilos menni,,nem baj megváltoztatom a törvényt.”
 • 1. igazságkereső 2011. július 01. 11:07
  „Vágó Gábor úr, az LMP sajtóosztályának vezetője pedig arra is felszólíthatná a kormányt -mármint a volt Gyurcsány kormányt,uralkodtak iu.2004-2010 között,hogy adjanak számot arról,hogy hová tűnt a büdzséből 13 000 milliárd forint,melynek megléte esetén most kb. 6 millió ember sorsa lehetne könnyebb és nem éhezne országunkban kb. 30 000 gyermek és talán nem lenne kb. 25-30 000 hajléktalan országunkban,kik az utcán embertelen körülmények között élnek évek óta! Bizonyára Vágó úr is élt a Gyurcsány kormány megszorításai alatt (alias: konvergencia program) és bizonyára olvasta a Demokrata 2011. január 11.-i számában megjelent "Gyurcsányt az ájulás kerülgette" címmel, mely terjedelmes beszámolóban Almunia pénzügyi biztos úr tájékoztatta ex-miniszterelnök urat arról, hogy olyat tett, amit nem lett volna szabad és ennek árát talán most mi fizetjük meg, melyből Gyurcsány Ferenc úr egészen biztos,hogy semmit nem érzékel!Nos tisztelt Vágó úr e témában is kiadhatna egy felszólítást a volt kormány tagjai felé, mert, hogy közösen tették az országunkat a padló szintjére!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először adták át a Regöly-díjakat

A legjobb 35 év alatti orvost és orvostanhallgatót jutalmazták az idén először kiosztott… Tovább olvasom