Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

LMP: a kormány vonja vissza vasútromboló tervét

Jávor Benedek pártja nevében lemondásra szólította fel Német Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert.
Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza "vasútromboló tervét" - írja az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Jávor Benedek frakcióvezető. A közleményben, amelyben a frakcióvezető internetes fórumokon megjelent hírekre hivatkozik, a politikus pártja nevében lemondásra szólította fel Német Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert.

A képviselő a közleményben úgy fogalmaz, hogy már a sajtóban is megjelent a hír, amely szerint a kormány a MÁV vonalain körülbelül tíz százalékos járatcsökkentést tervez. Szavai szerint a "titokban előkészített közösségi közlekedés elleni lépések miatt" arra szólítják fel Németh Lászlónét, hogy mondjon le a posztjáról, miközben a kormánytól azt várják, hogy vonja vissza "vasútromboló tervét".

Jávor Benedek emlékeztet rá, hogy az LMP már két hete figyelmeztetett arra: a kormány "durva járatritkítást" tervez a MÁV vonalain és erről a tervről írásbeli kérdésben érdeklődött az illetékes miniszternél. Hozzáteszi, hogy a kérdésére Németh Lászlóné a "válaszadási határidő lejárta előtti utolsó pillanatban" küldött egy olyan levelet, amiben "a fantomminiszter" az LMP tizenkét kérdésének egyikére sem adott érdemi választ.

Utal arra is, hogy a párt már korábban is elmondta, a 2007-2009 közötti teljesítménycsökkentés "egy fillér megtakarítást" sem hozott, mert a vasútnál az állandó költségek, mint például a pályafenntartás vagy az infrastruktúra üzemeltetése teszi ki a kiadások jelentős részét. Így a ritkítások és vonalbezárások politikája teljesen értelmetlen, és joggal tiltakozott ellene korábban az a Fidesz is, amely "most hasonló rombolásba kezd" - írja a frakcióvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár a Valutaalap a kormánytól?

A kormányfő szerint az IMF/EU-tárgyalások elhúzódásáért nem Magyarországot, hanem a másik felet… Tovább olvasom