Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

LMP: a kormányzati tehetetlenkedés veszélyezteti a hajléktalan-ellátást

Az LMP szerint több ezer vidéken élő hajléktalan életét veszélyeztetheti az ellátásukkal kapcsolatos pályázatok kiírásának csúszása.
A téli fagyok megjelenésével kezdődő krízisidőszak elsősorban a vidéki karitatív hajléktalan-ellátó szervezeteknek hozhat rendkívüli nehézségeket, ugyanis mind a mai napig nem írták ki azt a pályázatot, amely kimondottan az ilyenkor ellátandó, nagymértékben megnövekvő feladatokhoz biztosít támogatást - írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében két LMP-s politikus, Szabó Tímea, a parlament emberi jogi bizottságának alelnöke és Vágó Gábor, a lakhatási albizottság elnöke.

Az ellenzéki képviselők érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartják, hogy a mozgáskorlátozottakat, látássérülteket, szenvedélybetegeket vagy idős, ápolásra szoruló embereket érintő ellátások "krízise" után most "a hajléktalanellátás is a kormányzati tehetetlenkedés áldozata lett".

Soltész Miklós szociális államtitkár "csak valamikor ebben a hónapban ígéri egyáltalán a pályázat kiírását. Mire számíthatnak a szervezetek, mikorra lesz ebből pénz?" - tette fel a kérdést Szabó Tímea és Vágó Gábor, felszólítva egyúttal az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy azonnal teljesítse kötelezettségét, és adja át a szükséges forrásokat a téli krízisidőszakra való felkészülés érdekében.

Olvasóink írták

  • 2. Mozimasiniszta 2012. november 01. 20:03
    „1.-es ! még hozzátenném: a LoMPosok nációjának van mit a tejbe aprítani, néhány morzsát (a kárpótlási pénzből) szórhatnának a hajléktalanoknak is... jellemző rájuk, hogy ha adni kellene mindig másra mutogatnak !”
  • 1. Cillit_bang 2012. november 01. 13:11
    „A Liberális MunkásPárt hogy aggódik! Miért nem javasolják, hogy a roma támogatásból adjanak pénzt az utcán lakó alkoholistáknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás volt egy tapolcai lakásban

A négyemeletes épület földszinti lakásában, a konyhában történt a robbanás. Tovább olvasom