Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

LMP: a nők sokat vártak az Orbán-kormánytól, de csalódtak

A LMP szerint a nők pozitív várakozással néztek az Orbán-kormány munkája elé, de csalódniuk kellett, mert olyan intézkedéseket hozott, amelyekkel nem támogatja őket.
Ertsey Katalin, a párt országgyűlési képviselője vasárnap, a kormány elmúlt egy évét a nők szempontjából értékelő sajtótájékoztatóján azt mondta: egyszerre jellemzi a kormány munkáját az arrogancia és a tétlenség azokban a témákban, amelyek a nőket érdeklik. Ez két téma a munka és a család, "legyen munkám, és lehessen gyermekem" - fogalmazott.

Az ellenzéki politikus szerint a nők foglalkoztatottságának szintje változatlan maradt az elmúlt egy évben, az továbbra is 56 százalék, a szülések száma azonban drasztikusan, 10 százalékkal csökkent. Ezt egy éve nem kezelik - tette hozzá. A megoldás a képviselő szerint az lenne, ha a kisgyermekes anyákat visszavezetnék a munkaerőpiacra.

A munkahelyek terén arra lenne szükség, hogy olyan rugalmas munkavégzési formákat támogassanak, amelyek lehetővé teszik, hogy a nők a gyermeknevelés mellett elvégezhessék munkájukat is - hangsúlyozta Ertsey Katalin, hozzátéve: a részmunkaidős foglalkoztatás csapda, az csak megnehezíti a gyermekvállalást, mert a néhány órai munkáért kapott pénzből nem tudnak megélni.

A magyar nők egy "csendes szülési sztrájkot" tartanak, amely a dél-európai országokban is megfigyelhető - fogalmazott a képviselő.

Olvasóink írták

 • 9. allegro 2011. június 06. 20:05
  „És teljesen mindegy miféle párt mondja, akkor is ez van. Sokat nem vártunk, sőt többet se, csak legalább a szinten tartást reméltük. De amikor a korábbinak is csak töredéke marad, abban bizony lehet nagyot csalódni.”
 • 8. allegro 2011. június 06. 20:01
  „6. csergemerge 2011.06.05. 23:52
  Kinek tetszhetnek a változások? A magas jövedelmű gyerekes nőknek.
  Különösen több gyerekkel.
  Egy nagy családos nő mikor tett szert akkora munkatapasztalatra és tudásra, hogy ilyen magas polcra kerüljön?
  Aki meg töri magát munkában, tanulásban, azt az ilyenek taszítják ki! Lehet a tenyereket dörzsölve örülni! Mellesleg eddig is gondolom jó volt neki, mert te kerestél neki elég pénzt! Különben nem lenne így elszállva magától!”
 • 7. bánki 2011. június 06. 16:48
  „Én is, de ettől nem vagyok pánikbeteg és még merevedésem sincs !

  Leszbikus, meleg gittegylet !

  Tényleg, kedves DM mi ez az LMP-s nyomulás. Ezeken az ájultakon kívül legalább 3-4 párt komolyabb !”
 • 6. csergemerge 2011. június 05. 23:52
  „Mely nőkről van szó??
  A feleségemet nem kérdezték, és ő nem csalódott, sőt neki tetszenek a változások!
  A nagy tudású LMP megmondja : A nők csalódtak.
  Biztosan?”
 • 5. Jozsoci 2011. június 05. 22:17
  „inkább, mint Jobbik!”
 • 4. dodó 2011. június 05. 17:38
  „DM = LMP”
 • 3. rozator 2011. június 05. 15:04
  „Sokat vártak, de csak pár centit kaptak! De azt szívhatják!”
 • 2. allegro 2011. június 05. 12:49
  „Sok nőnek felmondtak az "átszervezésekkel".
  Nagyon nehéz új álláshoz jutni, és még csak nem is alternatíva a gyerekvállalás. Könnyen és gyakran (jó esetben is) eltelik 9 hónap az új állás kereséssel, ami alatt ugye ki lehet hordani egy gyereket - ám megnézheti a nő és a család, hogy a munkanélküli járadékra - vagy ezentúl már arra sem alapozott GYED mit ér.
  Mert a megelőző akár hosszú adó és járulékfizetés nem számít a GYED kiszámításánál. Teljes parkolópályára állítanak sok nőt. Amellett, hogy padlóra is küldik anyagilag, tehát további évekig ezek a nők nem fognak gyereket vállalni!!! Akkor sem, ha lassan kifutnak az időből! Hitellel terhelten főleg nem!

  A részmunkaidő nagy csapda. Se megélni belőle jelenleg, de távlatilag még nyugdíjalapot is igen szerényen képez. A statisztikát a munkahelyek számát illetően ezzel nem kellene nagyon gyarapítani.”
 • 1. igazságkereső 2011. június 05. 12:32
  „Ugyan mi történne akkor, ha az összes parlamenti párt az országunkból eltüntetett ezer milliárdok visszaszerzésére fektetné a hangsúlyt a választási vereségük okozta sebeik nyalogatása helyett? Képes-e a parlamentbe bejutott valamennyi ellenzéki párt az ország érdekében tevékenykedni, vagy továbbra is csak a "nyafogásban" tudnak jeleskedni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány oktatási reformprogramja ellen tüntetnek pedagógusok

A kormány oktatási és szakképzési reformprogramja ellen demonstrálnak pedagógus szakszervezetek az… Tovább olvasom