Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

LMP: az építőiparban még a fény sem látszik az alagút végén

Az LMP szerint a kormány hibás gazdaságpolitikája miatt tovább folytatódik az építőipar teljesítményének meredek zuhanása - közölte Scheiring Gábor, az ellenzéki párt gazdasági kabinetvezetője pénteken az MTI-vel.
Az LMP-s képviselő a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adataira reagált, amelyek szerint 2011-ben is folytatódott az építőipar 2006 óta tartó visszaesése.

Scheiring Gábor közleményében azt írta: tovább tart az építőipar meredek zuhanása és a kormány mérsékelni sem tudta a visszaesést. Szerinte a szektor válsága tartósnak bizonyul, a kormány hibás gazdaságpolitikája miatt pedig "még a fény sem látszik az alagút végén".

Az LMP képviselő arra hívja fel a figyelmet, hogy az Orbán-kormány által ígért gazdasági növekedés helyett a vállalkozások újabb gazdasági visszaesés tényével kénytelenek szembesülni, és pesszimistán tekinthetnek 2012-re is. Scheiring Gábor "alamizsnának" tartja a kormány otthonteremtési programjára szánt összeget, mert az szerinte nem lendíti fel az építőipart. A politikus arra is kitér, hogy továbbra is megoldatlan a körbetartozások problémájának rendezése, amelyet tavaly ősszel kellett volna tárgyalnia az Országgyűlésnek, ehelyett ez csak idén áprilisban történhet meg.

Hangsúlyozza, hogy az LMP szerint egy Zöld Beruházási Alap létrehozására, valamint az energiahatékonysági épületfelújítások beindítására van szükség.

A KSH szerdán kiadott adatai szerint az építőipar termelése 2011-ben 7,8 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál, decemberben a termelés volumene kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva is 0,8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geréb-ügy: Ötven civil szervezet is államfői kegyelmet kér

Félszáz civil szervezet és közéleti személyiség levélben fordult Schmitt Pál államfőhöz annak érdekében, hogy elnöki kegyelmet kérjenek Geréb Ágnes szülész-nőgyógyásznak. Tovább olvasom