Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 7°C | 14°C

LMP: azonnali tárgyalásokat a gazdasági válság kezelésre

Az LMP szerint a megbukott egykulcsos szja visszavonására és válságkezelési csomagra van szükség.
Az aggasztó adatok azt mutatják, hogy a kormány képtelen beindítani a gazdaság motorját. Megbukott Matolcsy György azon elmélete, hogy a jobb módúaknak adott adócsökkentés fogja felpörgetni a gazdaságot. Nem pörgette fel, viszont óriási lyukat ütött a költségvetésen, hatalmas társadalmi feszültségeket szított, milliók megélhetését tette nehezebbé, és csökkentette a munkahelyek számát. Ebben a válsághelyzetben senki nem vonhatja ki magát a közteherviselés alól. Nem az adócsökkentés, hanem a jobb módúak és vagyonosok határozottabb közteherviselése vinné előre az országot- írja közleményében az LMP.

Igazságos adópolitikára van szükség, többkulcsos személyi jövedelemadóval, amely nem csak segítene a gazdaság fejlődő pályára állításában, hanem lehetőséget biztosítana arra is, hogy az alacsonyabb fizetéssel rendelkezők jövedelme is emelkedjen.

A kormány kiszolgáltatottságra építő munkaerő-politikája, a munkavállalói jogok piacosítása helyett a munkavállalókkal való együttműködésre és egy ökológiai adóreformmal kiegészített járulékcsökkentésre van szükség.

A kormány cselekvőképtelenségét csak az ellenzék kompetens és hiteles cselekvése képes ellensúlyozni, ezért az LMP bízik abban, hogy a kormány hajlandó lesz párbeszédet folytatni a magyar gazdaság felpörgetése érdekében.

Az LMP követeli a kormánytól, hogy az államháztartás és a gazdaság összeomlásának elkerülése érdekében vonja vissza a növekedés beindításában megbukott egykulcsos személyi jövedelemadó és tőkejövedelem adóztatási rendszert, és kezdjen tárgyalásokat a parlamenti pártokkal egy válságkezelési csomag összeállításáról. 

Olvasóink írták

 • 3. s3307 2011. augusztus 23. 08:58
  „minek itt egyeztetés a főnök meg mondja mi a jó a többi kussol,a helyettesek elvégezték a munkát bevallottan le amortizálták az előző kormányfőt,meg van a júdás pénz mehet minden tovább.A Nép meg szív nem kell itt semmi egyeztetés amit az egyszemélyes vezető mond az a mérvadó kussoljon még a külföld is,hisz ő az oberokos.”
 • 2. zoltanszabo 2011. augusztus 22. 18:35
  „Az LMP. egy kis senki ! <moderálva> szavuk súlya : O.
  Nincs itt válság emberek ! Dübörög a gazdaság, mindenkinek van jó munkája, jó fizetése !--vagy nem ?
  A héten a kormány--vett 97 db. luxus autót az államtitkároknak ! Skoda Szuper. ára :6,2--benzin, 8,85 millió a dízel / db. összesen : 600 millió Ft-ért !!!!!
  ezt kapja : Matolcsi, Navracsics, Réthelyi pl.
  Van itt lóvé bőven !!!????????”
 • 1. bánki 2011. augusztus 22. 13:03
  „,,LMP: azonnali tárgyalásokat a gazdasági válság kezelésre................"

  Rendben 14 órakor a Rollingban vagy a SUÉ-ban ?

  ,,add meg istenem a mindennapi LMP-s betevőmet !"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Zászlót loptak Trianon emlékhelyről

Augusztus 20-ra virradóra ellopták a nemzeti zászlót a harci Trianon-emlékhelyről, a rendőrség lopás miatt nyomoz. Tovább olvasom