Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

LMP: be kell tiltatni a gyermekek számára szervezett ketrecharcokat!

Ikotity István: a nyáron rendezték azt a csepeli viadalt, amelyen kiskorúak életveszélyes sérüléseket szenvedtek, de a kabinet részéről azóta is csak "üres ígérgetések" hangzottak el
A gyermekek számára szervezett ketrecharcok azonnali betiltását sürgeti az LMP, amely szerint a kormány semmit nem tesz az ügyben.

Ikotity István képviselő pénteken sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nyáron rendezték azt a csepeli viadalt, amelyen kiskorúak életveszélyes sérüléseket szenvedtek, de a kabinet részéről azóta is csak "üres ígérgetések" hangzottak el az ügyben. Az önkormányzati választás előtt várhatóan már nem kerül a parlament elé ilyen kormányzati javaslat, ezért újabb hónapot csúszhat a gyermekviadalok betiltása – tette hozzá.

Emlékeztetett: az LMP a nyári rendkívüli ülésszakban javaslatot nyújtott be a parlament elé, amelyik alapján a sporttörvény kimondta volna a kiskorúak testi, lelki és érzelmi fejlődését veszélyeztető rendezvények tilalmát. Azt, hogy ez a tilalom mely sportokra vonatkozik, kormányrendelet szabályozná.

Emellett az ellenzéki párt a büntető törvénykönyvben rögzítené a kiskorúak veszélyeztetésének egy speciális esetét, egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetve az ilyen rendezvényeken a fogadásszervezést és fogadáskötést.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke úgy fogalmazott: a kabinet "egy tollvonással" írta át az alkotmányt vagy a választójogi törvényt, de a gyermekek érdekében hónapok óta nem lép fel. Megjegyezte: a kormánypárti politikusok kommunikációja "totálisan zavaros", mert egyszer a sporttörvény másszor pedig a gyermekvédelmi törvény módosítását tartják szükségesnek az ügyben.

Amikor kiderült a csepeli eset, az LMP rá néhány hétre benyújtotta a saját javaslatát, ezt a gyorsaságot vártuk volna a kormánytól – felelte arra a felvetésre, hogy Simicskó István sportért felelős államtitkár a Blikknek azt mondta: az Igazságügyi Minisztériummal, a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a küzdősportágak vezetőivel és a gyermekvédelmi szervezetek bevonásával már az őszi ülésszakban a parlament elé viszik, hogyan lehet szigorítani a szabályokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzat 2014: még egy hétig lehet delegáltakat bejelenteni

Az októberi önkormányzati választáson induló jelölteknek még egy hetük van arra, hogy tagokat… Tovább olvasom