Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

LMP: egyenlően kell kezelni a családokat

Az LMP szerint nem szabad különbséget tenni a családi együttélési formák között; mivel a modern Magyarországon sokféle család él, őket egyenrangúan kell kezelni.
Szabó Tímea és Ertsey Katalin, a párt két országgyűlési képviselője csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a KDNP által benyújtott családvédelmi törvényjavaslat szűkítő családfogalma nemcsak különbséget tesz a családi formák között, hanem számos együttélési formát kirekesztene ebből a védelemből, ami megengedhetetlen.

Az LMP szerint a KDNP javaslata nem minősítené családnak az élettársi viszonyban élőket, az azonos nemű párokat és az azokat a meddő párokat sem, akik nevelőszülőként vállalnak gyermeket.

Szerintük hiába próbálja meg a KDNP régimódi társadalomszemléletéből adódóan egyszínűre festeni a család fogalmát és ráerőltetni azt a magyar társadalomra, az élet valósága erősebb, mint az élettől elrugaszkodott törvényhozás, így nem fognak vele célt érni.

Hozzátették: a zuhanó születésszámokat tovább fogja rontani, ha a méltányos védelem és hatékony támogatás helyett csak jobb helyzetű, a KDNP által szabályosnak tartott családoknak adunk újabb kedvezményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adatlopás: tízezrek bankkártyáit tiltották le

A kereskedelmi bankok megtették a szükséges biztonsági lépéseket, és a legmagasabb szintű… Tovább olvasom