Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

LMP: fokozott érdeklődés mutatkozik a párt iránt

Köszönhetően a párt frakciója országgyűlésben kifejtett aktivitásának, felfokozott érdeklődés mutatkozik az őszi önkormányzati választások előtt a Lehet Más a Politika (LMP) iránt - jelentette ki Datki Szabolcs, a Lehet Más a Politika (LMP) X. kongresszusának szünetében tartott sajtótájékoztatón, Szarvason.
Az LMP országos kampányigazgatója elmondta: már elindították kérdőíves felmérésüket, s ez alapján országszerte legalább ötezer aktivistát, illetve szimpatizáns tudnak összegyűjteni, akik majd segítik jelöltjeiket az ajánlószelvények összegyűjtésében is.

Datki Szabolcs a kongresszus döntéseiről szólva bejelentette, hogy az LMP, hasonlóan az országgyűlési kampányhoz, az önkormányzati választásokra is megnyitja nyilvános kampányszámláját. Tájékoztatása szerint a támogatásokról szóló adatok a párt honlapján szombat délutántól érhetők el.

A sajtótájékoztatón bemutatta Fonád Zoltánt, aki az LMP színeiben indul a Békés megyei 5. számú, szarvasi központú választókerületben az időközi országgyűlési választásokon. A térségben azért kell voksolást tartani, mert Domokos Lászlót, aki tavasszal elnyerte a körzet mandátumát, időközben megválasztotta a parlament az Állami Számvevőszék elnökének, így lemondott a képviselőségről. A civilben pedagógus, Szarvason élő képviselőjelölt elmondta, hogy tavasszal nem sikerült neki kellő számú ajánlószelvényt összegyűjtenie, most azonban a kongresszus küldöttei is segítenek neki, így a hét végén az egész választókerületben gyűjtik majd a cédulákat.

Az 5. számú választókerületben a Fidesz-KDNP színeiben Dankó Béla indul, aki 1999-óta polgármesterként irányítja Kondoros nagyközséget, és több ciklus óta tagja a megyei közgyűlésnek is. A szocialisták Földesi Zoltán indítják, aki korábban három cikluson keresztül volt tagja az országgyűlésnek listás képviselőként. A Jobbik pedig Samu Tamás Gergőt jelölte. Samu tavasszal listán már bejutott a parlamentbe, ám most egyéni körzetben is mandátumot kíván szerezni. Az időközi országgyűlési választás első fordulójára szeptember 19-én, a másodikra pedig október 3-án kerül sor.

Olvasóink írták

  • 2. persona 2010. augusztus 07. 20:07
    „rémálmukban esetleg. mekkora hülyeség ez.”
  • 1. dodó 2010. augusztus 07. 18:17
    „"Köszönhetően a párt frakciója országgyűlésben kifejtett aktivitásának..." és a választott nép külhoni és hazai befolyásos fiainak anyagi és szellemi támogatásának "... felfokozott érdeklődés mutatkozik az őszi önkormányzati választások előtt a Lehet Magyarország is Palesztina (LMP) iránt"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem járnak a monori elővárosi vonatok

Nem járnak a monori elővárosi vonatok, mert a pénteki viharban megsérült pályaszakasz helyreállítása… Tovább olvasom