Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

LMP: hagyják abba a BKV-s ˝kisded˝ játékokat

A párt fővárosi képviselőcsoportja arra szólította fel a Fideszt, hogy hagyja abba azt a "játékot", amelyet a BKV-val tesz.
Kaltenbach Jenő frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt a troli- és villamosbeszerzések ügyére utalva azt mondta, a kormányzat rendszeresen megtagadja azokat a fejlesztéseket a BKV-tól, amelyek az országnak nem kerülnének pénzbe, mert az unió finanszírozza, viszont ezeket az ügyeket felhasználja a fővárossal való szembenállások során.

Hozzátette, át kell alakítani a BKV teljes jegyrendszerét, a dugódíj bevezetésével kapcsolatban pedig olyan intézkedéseket kell végrehajtani, amelyek miatt megéri az autósoknak a közösségi közlekedésre váltani, és a díjat nem sarcként élik majd meg.

Somfai Ágnes, a párt képviselője hozzátette: rendezni kell a BKV normatív finanszírozását is, mert a fogyasztói árkiegészítésből 18 milliárdot nem fizetnek ki a BKV-nak. Ennek megoldására az LMP módosító javaslatot terjesztett be a parlamentnek - tette hozzá.

Kaltenbach Jenő az utcanév-változtatásokkal kapcsolatban nyújtott be előterjesztést. Elmondása szerint ebben azt kezdeményezi, hogy személynevek esetében tíz éven belül is csak rendkívüli esetben lehessen utcanevet megváltoztatni, erről meg kell kérdezni az ott élőket, és ha ők nem támogatják azt, akkor ne lehessen megváltoztatni az utca nevét. +

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a főváros vakrepülést hajt végre

A párt fővárosi frakciója szerint Budapest vezetése és a kormány "vakrepülési mutatványt" hajt… Tovább olvasom