Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

LMP: hogyan lehet lehívni a megmaradt uniós forrásokat?

Vágó Gábor írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz.
Vágó Gábor írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, azt firtatva, hogy milyen célokra és milyen ütemezéssel próbálják elkölteni a 2007-2013-as uniós fejlesztési időszakból megmaradt 500 milliárd forintnyi forrást.

Az LMP színeiben politizáló független képviselő csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, mára világossá vált, hogy az uniós fejlesztési ciklus eredménytelen volt Magyarország szempontjából. Hozzátette: a Lehet Más a Politika attól fél, hogy a következő, 2014-2020-as időszakban a kormányok ugyanazokat a hibákat fogják elkövetni, mint korábban, mert "semmi más nem fontosabb ma a fejlesztéspolitikában, mint a gazdasági háttérkörök támogatása".

Vágó Gábor azt mondta, ennél is sokkal nagyobb probléma, hogy bennragadnak az uniós a források. Éppen ezért írásbeli kérdést intéz a miniszterelnökhöz, amelyben azt tudakolja, hogy milyen célokra, milyen ütemezéssel és milyen intézményrendszeren keresztül próbálják elkölteni a megmaradt 500 milliárd forintnyi forrást.

Egyúttal emlékeztetett arra, hogy fél évvel ezelőtt javasolta: vizsgálják ki, hogy 2007-2013 között milyen offshore cégeknek juttatott pénzeket a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, de ezt sem a Fidesz, sem az MSZP nem támogatta. Felhívta a figyelmet, hogy most a kormányzat mégis elindított egy vizsgálatot, de az LMP félőnek tartja, hogy "csak 2010-ig fognak eljutni ez ügyben". Ezért a képviselő azt is kezdeményezi, hogy a kormányzat helyett egy parlamenti vizsgálóbizottság folytassa le a munkát. A testület azt is vizsgálná, hogy miért nem sikerült lehívni az uniós forrásokat.

Olvasóink írták

 • 1. Qllancs 2013. augusztus 23. 12:04
  „Az EU, az IMF nem tűri ,hogy orbán kigúnyolja! hogy hülyére veszi őket ! ezt is neki köszönhetjük.Válasz arra a sok cirkuszra amit ov Brüsszelben véghezvitt.
  Na meg ott se hülyék ülnak. Amikor az EUs pénzek 80 % egy cég..egy tulajdonos kezében van ! somicska ..pártpénzember ! Na meg HÁNY % ot juttat a fideszbanda zsebébe?? és a pártkasszába ??? Amikor havonta 6 milliárdos állami megbízást kap..közbeszerzés NÉLKÜL !!

  Igen is zárják el a csapot ! NFŰ elnöke ..lj. Kecskére--káposztát !! Ismerik ezt az EU ban is.
  Vajon miért a LEGKORRUPTAB ország ..a 42 vizsgált közzül éppen Magyarország ????
  Minden EU s pénzt ..ELSZÁMOLTATNI !!!ha nem tudják..saját vagyonukkat elkobozni..min. 20 év börtönt !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázoltak egy nőt Sárbogárdon

A kerékpárral közlekedő nő a helyszínen meghalt. Tovább olvasom