Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

LMP: indul az utcai kampány a fiatalokért

A fiatalok megszólítását, illetve az egyetemista korosztály aktívabb közéleti szerepvállalásának az elősegítését tűzte ki célul az LMP az október 15-én induló országos utcai kampányában.
Priksz Gábor, a párt országos választmányának tagja pénteki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kezdeményezéssel három fontos problémára, a végzett hallgatók röghöz kötésére, a diplomások elvándorlására és a fiatalok munkavállalási nehézségeire, illetve az ezek megoldására elkészített LMP-s programra szeretnék felhívni a figyelmet az országosan huszonöt helyszínen felállított utcai standjaikon.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a röghöz kötés hátrányosan érinti a diplomásokat, őket a kormány elhibázott elképzelése szerződéses, pénzügyi és jogi akadályokkal próbálja meggátolni a saját maguk által elképzelt karrierlehetőségek megvalósításában. Az LMP álláspontja szerint a kormánynak más módon kellene megoldania a diplomások elvándorlásának kérdését, valamint olyan komoly munkahelyteremtő programokat kellene indítania, amelyek a frissen végzett diplomások számára is megfelelő alternatívát nyújthatnak - hangsúlyozta.

Priksz Gábor megjegyezte: a pályakezdő munkanélküliek munkaerő-piaci elhelyezkedésével kapcsolatban ugyan elindult néhány jó kezdeményezés, de ezek megvalósításához nincs anyagi forrás. Úgy véli, a felsőoktatás jelenleg nem kap megfelelő figyelmet, forráskivonástól szenved, a hátrányos helyzetű térségekben élő fiatalok pedig az állami férőhelyek drasztikus szűkítése miatt nem tudnak továbbtanulni az egyetemeken és a főiskolákon.

Az LMP utcai kampányában a politika iránt kevésbé érdeklődő főiskolások és az egyetemisták számára azt is szeretné megmutatni, milyen lehetőségeik vannak a közéletben való aktívabb részvételre akár az LMP, akár pedig más párt színeiben - mondta Priksz Gábor. A kampány ideje alatt, október 15. és 28. között három nyíregyházi helyszínen várják az érdeklődőket az LMP aktivistái.

Olvasóink írták

 • 3. Mozimasiniszta 2012. október 05. 21:04
  „Nna...akkor itt az ideje , hogy a szülők felvilágosítsák gyermekeiket, hogy ki fia fattya ez a LoMPos brigád....”
 • 2. maci53 2012. október 05. 14:52
  „Na,akkor megint keresett cikk lesz a lánc.Azzal a Virággal össze láncolhatnának...”
 • 1. Qllancs 2012. október 05. 14:14
  „Jobb lenne a Parlamentben megoldani az égető problémákat --mint az utcán !
  A fiatalok, középkorúak kiábrándúltak a politikából !mindenkinek tele a hócipője !
  A fiatal ha végez : ELMEGY ! idős-beteg --marad !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezer roma nő kaphat képzést, munkát

A programmal nem pénzt, hanem képzést és tisztességesen fizetett munkát adnak a romáknak. Tovább olvasom