Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

LMP: ismét beterjeszti a gazdasági érdekérvényesítést szabályozó törvényjavaslatát

Ismét beterjesztette a gazdasági érdekérvényesítés nyilvánosságáról szóló törvényjavaslatát az LMP.
Az LMP ismét beterjesztette az Országgyűlés elé a gazdasági érdekérvényesítés nyilvánosságáról szóló törvényjavaslatát, amelyet két évvel ezelőtt már egyszer benyújtott, ám akkor a javaslat nem kapta meg a bizottsági támogatást a tárgyaláshoz.

Schiffer András képviselő pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: azért vette elő ismét az általa jegyzett előterjesztést, hogy pontosan tudható legyen, miről tárgyal Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az egyes zárószavazás előtti módosító indítványok beterjesztése előtt "akár a dohányipar, akár a söripar vagy más gazdasági érdekcsoportok vezetőivel".

Az előterjesztés kötelezővé tenné a parlamenti képviselők, valamint a vezető kormányzati tisztviselők számára, hogy ha a gazdasági élet szereplőivel tárgyalnak, arról emlékeztetőt készítsenek, amely közérdekből nyilvános adatként bárki számára szabadon lekérhető lenne.
Schiffer András szerint "az elmúlt másfél év jogalkotásában nyíltan és brutálisan a magánérdeket érvényesítették" a közérdekkel szemben, "a narancsuralmi rendszer kiteljesítette azt, amit az elmúlt húsz év produkált és intézményesítette az oligarchák irányítását a politikában".

Kijelentette: a politika oligarchák általi megszállásának legfőbb útvonala a zárószavazás előtti módosító javaslatok intézménye, amikor a nyilvánosságot és a rendes parlamenti eljárást megkerülve tudnak különböző gazdasági érdekcsoportok nyomást gyakorolni a jogalkotásra.

A 2010 tavaszán egyszer már beterjesztett javaslatot az alkotmányügyi bizottság döntése értelmében nem tárgyalta az Országgyűlés, a pártok közül egyedül a Jobbik támogatta azt – mondta el Schiffer András.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2012. március 09. 21:48
    „Ez az ütődött lompos gyerek nem veszi észre hogy tanítóbácsi már a másik leckét adta fel ? és a más dogájába nem szabad bele lesni !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öthavi pluszfizetést kaphatnak a komáromi Nokiától elbocsátott dolgozók

A Nokia és komáromi gyárának üzemi tanács aláírta a megállapodást a leépítésre kerülő dolgozók… Tovább olvasom