Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

LMP: jönnek a települési szintű alternatív költségvetések

Települési szintű alternatív költségvetéseket is készít az LMP- jelezte Schiffer András frakcióvezető.
Közlése szerint azokra a városokra, falvakra összpontosítanak, ahol van önkormányzati képviselete a pártnak. Javaslataikat már az önkormányzatok 2012-es büdzséinek tervezésekor benyújtják. 

"Egy felelős ellenzéknek az a kötelessége, hogy évről évre, költségvetésről költségvetésre egy felelős, megalapozott és megvalósítható, az emberek számára választható költségvetési alternatívát ajánljon a választópolgárok figyelmébe" - fogalmazott a frakcióvezető Schiffer András arról beszélt: a jövő évi büdzsé tervezete pénzt vesz el az emberektől, magukra hagyja a devizahiteleseket, legyenek akár magánszemélyek, akár önkormányzatok, miközben "képtelen új munkahelyeket teremteni".

A múlt héten bemutatott, a zöld fordulatra építő alternatív költségvetésük kapcsán a politikus kijelentette, az visszaadja az embereknek azt a pénzt, amit az egykulcsos adórendszer elvett tőlük, "válságálló" új munkahelyeket teremt, valamint megoldást kínál "a devizahitel-csapdában vergődő emberek döntő többségének". Emlékeztetett arra: a jóváírás intézményét az idei szabályok szerint megtartó háromkulcsos, a tőkejövedelmeket fokozottabban adóztató rendszert javasolnak.

Emellett az adómix olyan átrendezését indítványozzák, amely az ökológiai típusú adók, bírságok, díjak súlyát növeli, ezzel terelve a nemzetgazdaságot egy fenntartható pálya felé. Egy ilyen reform esetén szavai szerint arra is lehetőség nyílik, hogy megszorítások nélkül 200 milliárd forint többletforrást nyújtsanak iskoláknak, egészségügyi intézményeknek.

Olvasóink írták

  • 1. babar 2011. október 06. 21:52
    „Isten bizony ezeknek is kell egy esély hadd próbálják ki, hogy milyen az ha meg is kellene valósítani valamit. Mondjuk egy szoci kormány után egy lmp-s! Hehehe”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz az Országos Bírói Hivatal elnöke Áder János

Áder János nem lesz az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke, ahogy arról az utóbbi napokban több lap… Tovább olvasom