Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

LMP: komoly szakmai hiba volt lecserélni a bevált tankönyveket

Osztolykán Ágnes szerdán sajtótájékoztatón külön bírálta a Bánhegyi Ferenc által írt 8. osztályos történelem tankönyvet.
Az LMP nagyon komoly szakmai hibának tartja a korábban bevált tankönyvek lecserélését.

Osztolykán Ágnes szerdán sajtótájékoztatón külön bírálta a Bánhegyi Ferenc által írt 8. osztályos történelem tankönyvet.

A volt képviselő emlékeztetett arra, hogy parlamenti mandátuma végén közérdekű adatigényléssel fordult az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézethez és a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-hez (Kello) annak érdekében, hogy jobban lássák az idei tankönyvrendelés részleteit. Szavai szerint az Oktatási Hivataltól kapott válaszból kiderült, hogy a Bánhegyi Ferenc által írt 8. osztályos történelem tankönyv "hemzseg a szakmai hibáktól". Példákat említve közölte, hogy az író nincs tisztában az általános tankötelezettség bevezetésének évszámával vagy a bába szó jelentésével.

Hozzátette: az OH lehetőséget adott arra, hogy a szerző korrigálja a hibákat, amivel az LMP nem ért egyet. A párt véleménye szerint hiba volt a "komoly minőségi kérdőjellel rendelkező" tankönyvet a rendszer részévé tenni, miközben rendelkezésre álltak volna a korábbi évekből jó minőségű kötetek is.

Ikotity István, az LMP képviselője az előzményekre utalva azt mondta, hogy a tankönyvterjesztés államosítása után sok hetes, hónapos késésekkel érkeztek meg egyes tankönyvek a diákokhoz, de vannak olyanok, akik még most sem kapták meg az előre kifizetett köteteket. Jelenleg két kiadó termékeiből lehet választani, ami után érezhető a minőségromlás és drágultak a tankönyvek – tette hozzá.

Az LMP reménykedik abban, hogy olyan, szakmai kompetenciákkal, széles körű tudással és elismertséggel rendelkező embert neveznek ki köznevelési államtitkárrá, akinek személye zálog arra, hogy "pozitívan folytatódik a jövő" – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális szeszraktárt találtak Nyíregyházán

Kétezer liter, több mint ötmillió forint értékű tiszta szeszt találtak a rendőrök egy nyíregyházi… Tovább olvasom