Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

LMP: megbukott a kormány gazdaságpolitikája

A pártszerint amikor Fidesz gazdasági szabadságharcot hirdetett, valójában kalandorpolitikát folytatott.
A politikus, aki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter távozását sürgette, egyúttal azt is kérte, hogy a kormány hirdessen egy olyan új gazdaságpolitikai programot, amelyik segít visszaszerezni Magyarország hitelét.

Ennek érdekében pártja nevében azt kezdeményezte, hogy a kabinet hívjon össze egy érdekegyeztető fórumot, amelyben a kormányzati oldal mellett a munkaadók, a munkavállalók és az öt parlamenti frakció is képviselteti magát.

Hozzátette, hogy az ország érdekét viszont az szolgálja, hogy ha a kormányfő azzal áll elő, „hogy az a politika, amivel ő kísérletezett megbukott", de van ajánlata a helyzet rendezésére, amelynek megvalósításához partnerként számít a munkaadókra, munkavállalókra és az ellenzéki pártokra.

Schiffer András hangot adott annak a véleményének is, hogy semmilyen feltételezés és semmilyen várakozás nem valósult meg abból, amire a kormány eddigi politikáját építette.

Emlékeztetett arra, hogy Matolcsy György az egykulcsos adórendszert a 2011-re várt három százalékos növekedéssel indokolta. Szavai szerint ez már biztosan nem fog teljesülni, ahogy a nemzetgazdasági miniszter jövő évi 3,5 százalékos jóslatából „örüljünk ha nem lesz recesszió".

Kijelentette azt is, hogy habár a kormányfő háborút hirdetett az államadósság ellen, de az mégsem csökken, hanem nő. Hozzátette, hogy eközben a kormány - az általa „kizsákmányolás törvénykönyvének" nevezett - munka törvénykönyvével és a szakképzési törvénnyel elkezdte a „kaszárnyakapitalizmust berendezni Magyarországon".

Hangsúlyozta, hogy a közszférában jelenleg is folynak a leépítések és a közszolgáltatások területén is további forráskivonások várhatóak.

A frakcióvezető összegzése szerint a helyzet most rosszabb, mint amikor a kormányfő meghirdette a gazdasági szabadságharcot. Hozzátette, hogy az elmúlt másfél évben aláásták az emberek biztonságérzetét, miközben megkezdték az alkotmányos intézményrendszer leépítését.

Olvasóink írták

  • 1. spiler 2011. november 18. 14:11
    „bejött az IMF...akkor Viktor viszi Matolcsyt is...MERT AZT IGÉRTE,igazmondó ember nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatják a BKV átalakítását

Támogatják a budapesti kerületek a BKV átalakítását és a közlekedési fejlesztéseket. Tovább olvasom