Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

LMP: Mondjon le az MMA elnöke!

Fekete György elkezdett úgy viselkedni, mintha a Fidesz Aczél Györgye lenne - mondta Karácsony Gergely.
Lemondásra szólította fel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnökét az LMP hétfőn.

Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese parlamenti sajtótájékoztatóján azt kérte az MMA-tól, hogy Fekete György helyett olyan vezetőt válasszon, aki nem megosztja, hanem egységesíti a magyar kulturális életet.

"Fekete György elkezdett úgy viselkedni, mintha a Fidesz Aczél Györgye lenne", és politikai szempontokat sorolt, amikor arról kérdezték, hogy mi alapján lehet valaki az akadémia tagja - mondta.

Karácsony Gergely emlékeztetett: a parlament újabb jogköröket tervez adni az alaptörvényben is nevesített Magyar Művészeti Akadémiának. Szerinte az MMA elnökének közelmúltbeli nyilatkozatai alapján fel kell hagyni azzal a reménnyel, hogy a testület képes lesz a teljes magyar művészeti elitet integrálni.

A politikus Fekete György egyik nyilatkozatát idézte, amelyben az MMA elnöke arról beszélt, hogy csak azok válhatnak szervezete tagjává, akik karakteres nemzeti elkötelezettséget vállalnak.

Az LMP álláspontja szerint olyan típusú kirekesztés, amelyet elsősorban a Jobbik szokott hangoztatni a politikában - jelentette ki.

Kitért arra is, hogy a Demokrata című hetilapnak adott interjújában Fekete György úgy fogalmazott: "azzal számolnunk kell, hogy például Konrád Györgyöt is magyarnak tekintik külföldön". Egy kérdésre válaszolva Karácsony Gergely azt mondta, ezt a mondatot nem tudja másként értelmezni, mint "kódolt zsidózásként".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Selmeczi: az emberek továbbra is támogatják a Fidesz politikáját

A párt szóvivője ezt a vasárnapi időközi önkormányzati választások eredményére reagálva közölte. Tovább olvasom